Nyt biograftilbud til mennesker med demens

ERINDRINGSBIO. Filminstituttets ErindringsBio bliver nu et tilbud til alle landets biografer. Snart kan mennesker med demens og deres pårørende opleve særlige demensvenlige filmvisninger i deres lokale biograf.

Film, lyd og billeder kan vække minder. Det er udgangspunktet for ErindringsBio - et non-kommercielt filmtilbud til mennesker med let til moderat demens sammen med pårørende, plejepersonale og frivillige.

Fra 1. oktober bliver det muligt at se ErindringsBio på det brede lærred. Biografer fra hele landet har allerede vist stor interesse, og man kan glæde sig til ErindringsBio i bl.a. Sorø, Kolding, Assens, Hadsund, Galten, Hillerød og Rødovre. Formålet med ErindringsBio er at skabe en god oplevelse, fremkalde minder og at bruge filmene som udgangspunkt for en samtale om egne erindringer.

Film kan vække minder. Filmen 'God tur' (1956) sender tankerne tilbage til fastnettelefonernes æra. Foto: Det Danske Filminstitut

Særligt udvalgte film

Filminstituttets nye tilbud består af biografpakker med dokumentarfilm fra 1950’erne til 1970’erne, der er særligt udvalgt og målrettet mennesker med demens. Hver biopakke varer ca. 30 minutter. I nogle tilfælde vil det også være muligt at se historiske film fra lokalområdet. Publikum får desuden udleveret foldere med billeder og spørgsmål, der kan inspirere til samtaler efter filmvisningen.

Det nye biograftilbud bygger på erfaringer fra Filminstituttets arbejde med websitet ErindringsBio.dk, som er et gratis onlinetilbud til både plejehjem og private. Filminstituttet stiller også biopakker og trykt materiale gratis til rådighed for biograferne.

ErindringsBio-arrangement i Reprise Teatret i Holte. Foto: Bjørn Pierri Enevoldsen.

Find ErindringsBio-visninger

På ErindringsBio.dk ligger en oversigt over ErindringsBio-visninger i biografer rundt omkring i landet. Oversigten bliver løbende opdateret. 

Se oversigten over ErindringsBio-visninger

ErindringsBio er udviklet af Det Danske Filminstitut og en række samarbejdspartnere inden for demensområdet. Projektet er finansieret af Den A.P. Møllerske Støttefond med 2,45 mio. kr. samt Aage og Johanne Louis-Hansens Fond med 500.000 kr.

Læs mere om ErindringsBio

Se ErindringsBios filmpakker til biografer her

Læs en reportage fra en ErindringsBio-visning i biografen Reprise Teatret i Holte

 

For mere info kontakt

Christine Bøge Lejre
Projektleder
Tlf. +45 3374 3457
christinebl@dfi.dk