Nyt dansk børnespil dyrker den frie leg

SPIL. 'Wonder Woollies' er netop udkommet til mobiler og tablets. Spillet er et taktilt, håndlavet legeunivers til de 4-7 årige, udviklet af danske Fuzzy House, der drives af to kvinder og en vision om at stimulere børns fantasi gennem fri leg.

Det lille danske spilstudie Fuzzy House består af Maiken Nysom og Marianne Tietge, som sammen har en vision om at skabe apps, der får børn til at lege frit og bruge deres fantasi frem for at jagte levels og point. 'Wonder Woollies' er deres andet spil, og er netop udkommet til iOS og Android.

Grafik fra spillet.

'Wonder Woollies' er ikke et traditionelt spil, men skal mere forstås som et digitalt legetøj, hvor børn i 4-7 års alderen kan bruge deres egen kreativitet og fantasi. Børnene skal selv gå på opdagelse i universet og bygge ting, de kan lege med. De kan udtænke deres egne historier, lege sammen og se små animerede film, som kan inspirere til mere leg.

Det hele foregår i et eventyrligt og magisk 'Wonder Woollies'-univers, omgivet af planter, blomster, træer og mos. – Og af Woollierne: Seks små pelsede venner med forskellige interesser. Én bor i et klaver, en anden i en vandkande og en tredje i en rumraket. Deres huse ligner noget, de selv har bygget med pap, maling og limpistol. 

I en digital verden er det nemt at få tingene til at se perfekte ud – i den fysiske verden er det en anden sag, og det kan smitte af på børnenes syn på det, de selv laver og skabe frustration

- Marianne Tietge, Fuzzy House

Ifølge Marianne Tietge fra Fuzzy House er dette skæve, hjemmelavede udtryk en vigtig pointe:

"Børn leger meget på digitale platforme, men det er tit en temmelig regelbunden og styret leg, de møder her. De møder verdener, der syner perfekte og nemme: Det er nemt at male inden for stregerne, og tårnet, man bygger, vælter ikke... I en digital verden er det nemt at få tingene til at se perfekte ud – i den fysiske verden er det en anden sag, og det kan smitte af på børnenes syn på det, de selv laver og skabe frustration. Med det håndlavede udtryk i Wonder Wollies vil vi gerne sende børn det signal, at de også selv kan lave ting – og at det ikke behøver at se perfekt ud."

Grafik fra spillet.

'Wonder Woollies' er nu tilgængeligt i Apples App Store, Google Play og Amazon App Store. En del af spillet kan prøves gratis – adgangen til det hele koster 35,- kr. Spillet er udviklet med støtte fra Det Danske Filminstitut og Statens Kunstfond.

Læs mere om spillet på wonderwoollies.com

Læs også vores portræt af spilstudiet Fuzzy House fra 2016: