Nyt festivalmagasin online

MAGASIN. Kom bag om "Klovn Forever", "Krigen" og flere af de danske film på efterårets store festivaler i det seneste nummer af Filminstituttets engelsksprogede magasin på dfi.dk/film.

Mens vi herhjemme må vente til den 9. september for at se Tobias Lindholms "Krigen", får et internationalt publikum lejlighed til at opleve filmen allerede fra den 5. september ved verdenspremieren på Venedig Filmfestivalen.

"Jeg har altid været glad for de amerikanske Vietnam-film og ser dem som en måde, hvorpå det amerikanske samfund har bearbejdet et traume i fællesskab. 'Krigen' er så mit bud på at bearbejde Danmarks tilstedeværelse i Irak og Afghanistan," fortæller Lindholm i Filminstituttets seneste nummer af FILM, der udkommer online med baggrundshistorier om danske film på festivalerne i Venedig, Toronto, San Sebastian og Austin.

Det engelsksprogede magasin, der henvender sig til internationale journalister, festivalfolk og publikum, bringer også et interview med Klovn-makkerparret Frank Hvam og Casper Christensen, hvis spillefilmstoer "Klovn Forever" er udtaget til den store genrefilmfestival i Austin. Filmen har dansk premiere 24. september.

Martin Zandvliet fortæller om sin research til "Under sandet", der kaster lys over et mørkt kapitel i den danske efterkrigshistorie. Filmen, der kommer i de danske biografer til december, møder sit første publikum på den fornemme nordamerikanske festival i Toronto fra 10 september.

Magasinet kommer også bag om festivalaktuelle "Sparrows" af Rúnar Rúnarsson, "Mænd og høns" af Anders Thomas Jensen og "Mountain", en israelsk-dansk koproduktion af Yaelle Kayam.

Læs magasinet på www.dfi.dk/film

Udvalgte artikler udkommer på dansk i løbet af de kommende uger. Læs allerede nu den danske version af interview med Klovn-makkerparret: Det starter med et instinkt