Nyt fra Spilordningen

SPIL. DFI's Spilordning giver projektudviklingsstøtte til syv nye danske spil og idéudviklingsstøtte til ti. Og så bringer vi en reminder om årets Play spilseminar, der hedder "Play for Real" og foregår den 21. oktober i Cinemateket.

Støttetildelinger forår 2015

Forårets ansøgningsrunde til Spilordningen er afsluttet, og der er bevilget projektudviklingsstøtte til syv danske spil, mens ti har modtaget idéudviklingsstøtte. I alt er der støttet med over 4,5 mio. kr., hvilket er historisk højt for Spilordningen. Blandt de støttede spil er "Dream Factory" af firmaet Bedtime Digital Games, som FILMupdate netop har interviewet i en portrætserie om nye danske spilproducenter.

Projektudviklingsstøtter forår 2015

Titel Producent Støttebeløb
Dream Factory Bedtime Digital Games 968.500
Forgotton Anne ThroughLine Games 450.000
GlitchGolf Glitchnap 2 522.000
Mechanic Miner Mark Film 620.000
Night Skies '15 Apex - Virtual Entertainment 460.000
Shrug Island Tiny Red Camel 500.000
Wartile Playwood Project 301.890

Udover disse projektudviklingsstøtter tildeles ti danske spil idéudviklingsstøtte på 75.000 kr.

Læs mere om de støttede projekter.


Spilseminar: Play for Real den 21. oktober

Logo horisontal m streger

Husk at årets Play spilseminar afholdes den 21. oktober kl. 9.00-16.30 i Cinemateket. Titlen er "Play for Real" og refererer til et tematisk fokus på spil, der ikke alene engagerer spillerne, men også forholder sig til verden omkring dem. Blandt deltagerne er canadiske Vander Caballero fra Minority Media, som bl.a. står bag "Papo & Yo" og "Spirits of Spring", med et oplæg om, hvordan man laver underholdende børnespil med alvorlige temaer som mobning og voldelige forældre.

"Play for Real" er det 11. i rækken af Play seminarer og afholdes af Creative Europe Denmark, DFI / Spilordningen og DADIU med støtte fra Interactive Denmark.

Læs mere om "Play for Real". Tilmeldingen åbner den 1. august.