Nyt magasin klar til IDFA

FESTIVALMAGASIN. Læs om de danske instruktører på vej til den store dokumentarfilmfestival i Amsterdam i det nye nummer af FILM, Det Danske Filminstituts festivalmagasin, der bringer interviews på tryk og digitalt.

Hvem er jeg? Er mit liv værd at leve? Sådan spørger journalist og komiker Jacob Nossell i "Naturens uorden", der fik rosende anmeldelser ved den danske premiere i oktober. Nu er Christian Sønderby Jepsens film på vej til den store dokumentarfilmfest IDFA i Amsterdam, der åbner dørene for publikum den 18. november. Filmen deltager i festivalens hovedkonkurrence.

I Det Danske Filminstituts engelsksprogede magasin FILM fortæller instruktør samt hovedpersonen Jacob Nossell, der lever som spastiker, hvordan de med filmen ønsker at sætte spørgsmålstegn ved vores ide om et "normalt liv".

Magasinet, der er målrettet internationale branchefolk og journalister, præsenterer de i alt ni danske film samt koproduktioner, der er på vej til Amsterdam, og løfter desuden sløret for en række kommende dokumentarfilmtitler.

FILM distribueres i Amsterdam under festivalen og kan hentes i Cinemateket i Gothersgade i København. Find også et udvalg af artiklerne i den digitale version på dfi.dk/film.

Læs mere om de danske film på IDFA, der finder sted 18.-29. november i Amsterdam.

Flere af artiklerne er udkommet eller udkommer senere på dansk.

Tags: IDFA 2015