Nyt på filmcentralen

STREAMING. "Skygge bokser", "Shirley og Hinda" og "Peter Pix" kan nu opleves på Filmcentralen.

To nye dokumentarfilm og en serie med ultrakorte fortællinger kan nu ses på Filmcentralen.

"Skygge bokser"

Abdul Khattab på 19 er Danmarks største boksetalent. Han er opvokset i en flygtningelejr og er nyslået professionel bokser - i stald hos sit store idol Mikkel Kessler. I bokseklubben er han ikke i tvivl om, hvem han er - bokseren Abdul, men uden for ringen er han rådvild, og kæmper for at finde sig selv med frygten for at skuffe alle, der stoler på ham. Religion, familie og andres forventninger presser Abdul. "Skyggebokser" er en "coming of age"- historie om en ung mands dybe følelser og indre konflikt. Filmens visuelle følsomhed står i skarp kontrast til det maskuline univers, Abdul udvikler sig i.

Læs mere om filmen i "Abduls mange kampe".

Filmen er instrueret af Mikkel Blaabjerg Poulsen og produceret af Lise Saxtrup for Klassefilm.

Se filmen på Filmcentralen


shirleyhinda

"Shirley og Hinda"

Shirley og Hinda er gamle nok til at have vokset op i skyggen af den store depression, som ramte verden i 1929. Nu oplever de endnu engang, hvordan USA er i dyb krise. Når de kører ned til indkøbscentret på deres el-scootere, kører de igennem lejre, hvor de arbejdsløse prøver at skærme sig mod kulden i billige iglotelte. På varehylderne er alt lavet i Kina på fabrikker, der driver rovdrift på naturen. Imens gentager politikerne og økonomerne deres mantra om, at verden igen vil blive et bedre sted, når bare vi forbruger mere, så økonomien igen kan vokse. Men de to damer har set for meget til at lade sig narre så let. Hvordan kan det være, at de yngre generationer stoler blindt på den økonomiske elite, når der er så mange beviser på, at det, de siger, er noget sludder? Hvad skal der blive af Shirley og Hindas mange oldebørn, hvis de voksne overlader ansvaret til folk, der kun plejer deres egne interesser, mens de styrer os alle sammen mod afgrunden? Shirley og Hinda må erkende, at der tilsyneladende skal et par oldinge til at stille de nødvendige spørgsmål. De starter el-scooterne og tager af sted på det, der kan være deres sidste, store rejse. De har ikke meget tid, hvis de skal nå at afkræve USA's investment bankers, makroøkonomer og dollarmilliardærer et svar på spørgsmål, som ikke kan udskydes længere: Hvorfor skal vi blive ved med at vokse? Kan den økonomiske vækst fortsætte for evigt?

Filmen er instrueret af norkse Håvard Bustnes og koproduceret af Jesper Jack for Fridthjof Film.

Se filmen på Filmcentralen


peter-pix_dugen

"Peter Pix"

Peter Pix er en serie på 12 film, hvor live-action blandes med animation i et univers, hvor Peter Pix oplever fantasifulde begivenheder. Filmene er omkring to minutter lange. I en af filmen læser Peter Pix avis og spiser en syltetøjsmad. Helt optaget af avisen, kommer han til at spilde på dugen. Dugen trækker sig væk, pakker sig sammen om Peter Pix og triller selv ind i vaskemaskinen. Dugen trykker på knappen og starter programmet og vasker Peter Pix med!

Filmene er instrueret af Trine Heller Jensen og produceret af Nina Lyng og Eva Juel Hammerich for Nepenthe Film.

Se filmene på Filmcentralen