Nyt på Filmstriben

Filmstriben har netop publiceret 57 kort- og dokumentarfilm fra Det Danske Filminstitut til både børn og voksne.

Hermed kan man nu på Filmstriben vælge imellem i alt 655 film fra DFI. De nytilkomne film omfatter både nye titler og film fra DFI's bagkatalog inden for dokumentar, kort fiktion og animation.

For børn og unge er der her i december speciel grund til at fremhæve dokumentarfilmen "Stoffers øjeblik" om fyrværkeriskader og "En lille film om danske nisser", hvor Ib Spang Olsen fortæller om nissernes sande væsen.

Børn kan også fornøje sig med nyere film som "Sol skin" og "Aqualorius" og mange klassikere for både små og store: "Trylle og tøjdyrene", "Cykelhelten", "Havets sang", "Kys kys", "Rideskolen", "Verdenshistorien", "Tifanfaya" og mange flere.

Film for voksne

De voksne kan med fordel holde børnene med selskab til dokumentarfilmserien "Helt ærlig, mor og far", som i fire afsnit beskriver børns opfattelse af de voksnes verden.

Andre nyere titler for voksne tæller bl.a. Christoffer Guldbrandsens "Dagbog fra midten" om partiet Ny Alliances fødsel, storhed og fald, og "Manden der ville redde Saddam", som bag kulisserne følger den irakiske retssag mod Saddam Hussein.

Filmstribens bagkatalog byder bl.a. på masser af kunstnerportrætter, Jørgen Roos' film om Grønland, film om religion og naturvidenskab og mange andre dokumentarfilm, novelle- og animationsfilm.

Filmstriben

Filmstriben viser kortfilm, dokumentarfilm og spillefilm over nettet. Filmstriben er et fleksibelt og hurtigt alternativ til traditionel filmdistribution.

Filmstriben er udviklet af Dansk BiblioteksCenter i samarbejde med Det Danske Filminstitut.

Læs mere om Filmstriben

Klik på titlerne nedenfor og se filmene på Filmstriben:

For børn:

 Nyere titler

Bagkatalog:

facing changes
"Facing Changes" af Mika Koskinen.

For voksne:

Nyere titler:

Bagkatalog - Portrætfilm:

Bagkatalog - Andre dokumentarfilm:

Bagkatalog – Kort fiktion og animation:

Tags: Filmstriben