Nyt værktøj lærer børn at lave animationsfilm

ANIMATION. Filmhusets interaktive filmstudie for børn og unge, FILM-X, har udviklet et enkelt og sjovt værktøj til at lave stop-motion film. Det henvender sig særligt til børnehavebørn fra fire til seks år, men også ældre børn og andre kreative sjæle kan forsøge sig. Det har FILMupdate gjort!

Man kan lave animationsfilm på mange måder, og én af dem er ved såkaldt stop-motion, hvor man tager en masse billeder og sammensætter dem, så de bliver til en video. Filmhusets interaktive filmstudie for børn og unge, FILM-X, har udviklet et værktøj netop til animationsfilm skabt på denne måde. Det er både sjovt og nemt at bruge – også uden forældrenes hjælp.

Det nye værktøj henvender sig til børn på 4-6 år men de forskellige redigeringsmuligheder gør det også relevant op gennem indskolingen og for endnu ældre skoleelever og kreative sjæle. Man kan lave sine film både online og på tablet, f.eks. en iPad med den dertil designede app, og det er nemt at komme i gang. FILM-X har lavet en lille guide til at hjælpe nye brugere på vej.

For at vise hvor nemt det er, har FILMupdate lavet en lille stop-motion-film om kontorelefanten Elias, der i kastanjeskoven støder på nissen Norbert, som viser den magien ved kaffe. Det må elefanten straks dele med sin gode ven, wrestleren Raffael!

Du kan læse meget mere og komme godt i gang med hjælp fra FILM-X, hvor du også kan se, hvordan du kan dele dine videoer.

Download "FILM-X animation"

app-store-button  google-play

Tags: Film-X