Odense Film Festival klar med program

FESTIVAL. Nogle af de mest lovende nye navne i dansk film er repræsenteret på dette års Odense Film Festival (OFF), hvis konkurrenceprogrammer består af 92 film fra 23 lande. I år er der desuden mulighed for at skråle med på Wikke & Rasmussens ørehængere.

Fra den 25. til den 31. august byder Odense Film Festival på masser af danske og udenlandske kortfilm og en lang række arrangementer. Det trykte program er på gaden fra fredag den 1. august.

I årets hovedkonkurrence deltager blandt andet Milad Alamis "Mini", der handler om Simon, som hjælper sin aldrende mor med bodybuilder-træning. Hun ønsker brændende at sejre i en bodybuilder-konkurrence, men Simon har også en drøm.

Void og Sundays

De to kortfilm blev til under Nordic Factory, et initiativ fra Directors' Fortnight-sektionen i Cannes.

Otte instruktører fra Danmark, Finland, Argentina, Kirgisistan, Frankrig og Zambia arbejdede parvis og skabte fire 15 minutter lange kortfilm, der havde verdenspremiere på Directors' Fortnight i Cannes. Ud over Kræsten Kusk og Natalia Garagiolas "Sundays" og Milad Alami og Aygul Bakanovas "Void" var det den finsk-franske "The Girl and the Dogs" af Selma Vilhunen og Guillaume Mainguet og den finsk-zambiske "Listen" af Hamy Ramezan og Rungano Nyoni.

Nordic Factory-filmene er produceret af Valeria Richter for Pebble og Helene Granqvist for DoDream i samarbejde med Directors' Fortnight med støtte fra New Danish Screen og Finnish Film Foundation.


To danske kortfilm, "Void" og "Sundays", der havde verdenspremiere på Cannes Filmfestivalen, får dansk premiere i Odense i det danske konkurrence-program. De er blevet til under Cannes Festival-workshoppen Nordic Factory, der havde inviteret ovennævnte Milad Alami og hans instruktørkollega Kræsten Kusk til at skabe en film sammen med en anden instruktør med en anden national baggrund. Resultatet er to film, der på hver sin måde handler om mennesker, der er følelsesmæssigt dybt nødstedte.

Sex og vokseværk

I konkurrence finder man Cav Bøgelunds "Våbenbrødre", som følger danske soldater på mission i Afghanistan. Det er den første danske animerede krigsfilm nogensinde. 

Også i konkurrence er Tor Fruergaards "Vokseværk". Instruktøren høstede stor ros for sin filmskoleafgangsfilm "Venus", et voksdukkedrama om et ungt par på swingerklub. I pubertetsdramaet "Vokseværk" takler han det seksuelle tema fra en ny vinkel.

Skulle man få lyst til mere sex i den fynske sensommer er der råd for det, da New Danish Screen under overskriften "Det handler om sex" præsenterer tre frække filmperler af nyere dato: Birgitte Stærmoses "Sophie", Emma Balcazars "Tro, håb og sex" og Christian Tafdrups "En forelskelse".

Den danske konkurrence rummer også bl.a. Shaky Gonzales’ samurai-drama "Echoes of a Ronin" og Anders Walters danske Oscar-vinder "Helium".

På eventyr med Wikke & Rasmussen

Hvert år inviterer OFF en kunstnerisk profil til at sætte sit særlige præg på begivenheden. I år er der dog tale om to kunstnere, nemlig de uadskillelige herrer Wikke & Rasmussen, hvis særlige præg er den for Odense ikke helt irrelevante eventyrgenre, der har været en vigtig drivkraft for Wikke & Rasmussen gennem hele karrieren.

Duoen har netop fejret 30 års jubilæum, hvilket OFF markerer med hyldestkoncerten "Ska’ du ha’ soya i rullen?", der består af musik fra Wikke & Rasmussens film og tv-værker. Festivalen understreger, at man er meget velkomme til at skråle med på ørehængere som "Voldsom Volvo", "Dig og Mig" og "Brug dit hjerte som telefon".

Dette års Odense Film Festival finder sted fra den 25. til den 31. august.

Se hele festivalprogrammet.

Tags: OFF14