Odense Film Festivals Grand Prix til "Smiling in a War Zone"

Simone Aaberg Kærn og Magnus Bejmars dokumentarfilm "Smiling in a War Zone" modtog den Danske Grand Prix ved prisuddelingsfesten på Odense Film Festival lørdag den 19. august.
I filmen flyver de to instruktører, henholdsvis billedkunstner og journalist, til Kabul i et én-motors propelfly for at opfylde en afghansk piges drøm om at flyve.
"Filmen udspiller sig med spænding, humor, fortvivlelse og glæde, og den formår med en visuel nærhed, at lade sit publikum deltage på rejsen, så vi nærmest selv er bekymrede over, at vi ikke har fået faldskærme med", udtalte juryen bl.a. om filmen, som får dansk biografpremiere den 15. september.
Prisen for Bedste Danske Dokumentarfilm gik til "Gasolin'" af Anders Østergaard, og Ulrik Wivels "Jeg dig elsker" modtog prisen for Bedste Danske Korte Fiktionsfilm.
Desuden gav juryen Special Mentions til "Outside" af Kassandra Wellendorf og "Liv" af Heidi Maria Faisst.
Den Internationale Grand Prix, der gives til en af filmene i den internationale konkurrence for kortfilm, gik til den franske "Even if She Had Been a Criminal" af JeanGabriel Péirot. Prisen for Mest Overraskende Film gik til den østrigske "Mississippi" af Arash T. Riahi og for Mest Opfindsomme Film til den svenske "Never Like the First Time" af Jonas Odell.
Den nyindstiftede Publikumspris gik til "Inside Outside" af Andreas Johnsen og Nis Boye Rasmussen
Desuden blev der uddelt følgende priser:
INTERNATIONALE JURYS SPECIAL MENTIONS"Antonio