Odense Filmfestival 19.-24. august

Billede til artiklen Odense Filmfestival 19. 24. augustOdense Filmfestival åbner tirsdag aften den 19. august og byder frem til søndag den 24. på et stort og bredt sammensat filmprogram.

Festivalen viser i åbningsprogrammet bl.a. "Solange on Love", Tine Katinka Jensens film om to unge chilenske kvinder, der begge hedder Solange. Filmen fortæller historien om kærlighed, som den udfolder sig for dem begge. Desuden vises to film fra det internationale konkurrenceprogram og endnu en dansk film: Luz Perez' flotte animationsfilm "Shaman" om Utaaq, en ung inuit jæger, der for at overleve alene i den barske natur må blive åndemaner.

Festivalen viser ikke mindre end 87 kortfilm fra 27 lande i det internationale konkurrenceprogram, og i det nationale konkurrenceprogram bydes der på et udvalg på 36 danske kort-og dokumentarfilm fra det seneste år. Bl.a. bliver der i Ulla Boyes "Kun med hjertet" lejlighed til at møde en række mennesker med daglig gang på Kofoeds skole, og i Jens Loftager, Erland E. Moe og Sami Saifs "Paradis" præsenteres tre meget forskellige menneskelige historier, der alle sætter Danmark i perspektiv til en verden uden for vores landegrænser.

Odense Filmfestival giver også et godt indblik i, hvad der rør sig i dansk films vækstlag: Filmværkstederne, Animationsværkstedet i Viborg, Super16 og Den Danske Filmskole er præsenteret med et stort antal film under festivalen.

Programmet kan findes på festivalens website: Odense Filmfestival

Framegrab ovenfor fra "Shaman".