Odense International Filmfestival klar med program

OFF14. 92 kortfilm – heraf 26 danske – skal til august dyste om priser, penge og en Oscarkvalificering på den 29. udgave af Odense Internationale Filmfestival.

Knap 3000 håbefulde filmskabere fra hele verdenen har sendt deres film ind til vurdering, og blandt dem har præjuryen udvalgt 92 film, der skal deltage i en af festivalens tre konkurrencer.

Festivalleder Birgitte Weinberger har siddet med i udvælgelsesjuryen, og hun glæder sig over årets filmprogram.

"Jeg er virkelig glad og stolt over det program vi kan præsentere for vores gæster til august. Med årets selektion lever vi op til vores dogme "Expect the unexpected" og kommer ikke bare jorden rundt, men også på rundtur i menneskets sind. Fra en natklub i Berlin til minerne i Mellemamerika. Fra det første kys til livets ende. Med enorm spændevidde i udtryk, fortælleteknik og filmiske virkemidler, er OFF14s konkurrenceprogram i den grad spækket med stærke fortællinger og fantastiske film."

Verden rundt på under 30 minutter

Blandt de udvalgte film finder man så fjerntliggende oprindelseslande som Tunesien, Sydkorea og Israel. Og festivalleder Birgitte Weinberger er glad for, at OFF når så langt ud over Danmarks grænser.

"Det er virkelig dejligt, at interessen fra udlandet er så stor. Især fordi, det netop handler om komplet anderledes lande, der har nogle helt andre filmtraditioner end os selv, og derfor bidrager til festivalprogrammet på en helt anden måde end skandinaviske eller europæiske film kan."

26 danske film er udtaget til festivalens danske program, hvoraf fem også kæmper med i OFF14’s hovedkonkurrence. Blandt dem Anders Walthers "Helium", der tidligere i år løb med en Oscar for bedste kortfilm. Som noget særligt for Odense Internationale Filmfestival bliver to film sendt videre til Oscar akademiet, og har dermed mulighed for at gå i Anders Walthers succesrige fodspor. 

OFF14 løber af stablen fra den 25. – 31. august. Læs mere på filmfestivalens hjemmeside.

Tags: OFF14