Odense Internationale Film Festival

FESTIVAL. Den 20.-25. august inviterer Odense Internationale Film Festival på et program spækket med kortfilm, debatter, workshops, events og meget andet. 93 kortfilm skal dyste om priser og prestige, heriblandt 27 danske film.

Den danske filminstruktør Martin Strange-Hansen er årets programchef, og han har sammen med festivalleder Birgitte Weinberger og Ulrich Breuning udvalgt de 93 konkurrencefilm blandt 1500 kandidater.

Det nationale program byder på 27 film, mens det internationale program tæller 65 film. Begge kategorier skal ud over hovedprisen, en HCA Award, dyste om The Storyteller Award, som uddeles til den stærkeste historiefortæller og The Artist Award, som lægger vægt på det kunstneriske udtryk.  

Filmstriben

Der uddeles desuden priser til bedste nationale og internationale film for børn og unge, en Børge Ring Award til bedste animationsfilm samt Animationssammenslutningens Talentpris, der gives til skaberen af en ekstraordinær kortfilm inden for animationsgenren.

I programmet Den Hemmelige Filmskole er der mulighed for at se nogle af de danske mesterinstruktørers egne projekter fra deres tid på Filmskolen. Der vil være film af Peter Flinth, Christoffer Boe, Rum Malmros, Anders Morgenthaler og Nikolaj Arcel.

En ny dansk novellefilm "Vildfugl", som er støttet af Det Danske Filminstitut, får premiere i festivalens nationale program. 

Filmen handler om Karla, som har tæmmet en vild fugl. Hun glæder sig til at vise den til Janus, som hun er hemmeligt forelsket i. Men da Janus afviser Karla og hendes fugl, lader Karla sin frustration gå ud over sin lillebror, som hun har med på slæb.

"Vildfugl" er instrueret og skrevet af Jacob Bitsch, og Lea Løbger producerer for SF Film Production.

Blandt de andre danske konkurrencefilm er "Slug Invasion" som havde fornem premiere på filmfestivalen i Cannes i 2012, "Hund i Himlen" og "Girl in the Water", som begge er støttet af Det Danske Filminstitut, "Tabu" og "Seven Minutes in the Warsaw Ghetto", som er støttet af New Danish Screen, og "Touch of Magic", "Daimi", "Piv" og "Det sorte får", der er produceret på Filmværkstedet.

Festivalen afholdes fra den 20.-25. august, og det er gratis at deltage.

Læs mere om Odense Internationale Film Festival