Før og efter - støtte til ungdomsdrama

Det Danske Filminstitut giver produktionsstøtte til Kaspar Munks ungdomsfilm "Før og efter" - en film om mobningens tragiske konsekvenser, gruppepres og personligt ansvar. Sara, Mikkel, Hassan og Louise, fire teenagere, søger efter selvidentitet og en plads i livet. En skæbnesvanger dag i klasselokalet går alt fuldstændig galt, da en misforståelse løber løbsk. Pludselig står de alle som medskyldige og ofre i et spil med vidtrækkende og uoverskuelige konsekvenser.

"For mig er overgangen mellem barndommen og voksenlivet inspirerende at udforske. Det er en tid, som vi alle gennemlever, det er den tid, hvor vi for første gang skal finde os selv, hvor vi skal skabe vores egen identitet. Denne fortælling indeholder både varme og kærlighed, men også kulde og mørke," udtaler Kaspar Munk.

Instruktør Kaspar Munk er uddannet fra Super16 i 2006 og har gennem de seneste 5 år lavet adskillige kortfilm om unge. I 2007 vandt han ungdomsjuryens pris på Odense Film Festival med sin film "Forsvunden".

Manuskriptet, der er baseret på en virkelig begivenhed, er udarbejdet af Jannik Tai Mosholt. "Før og efter" produceres af Anders Toft Andersen for Nimbus Film. Det Danske Filminstitut har givet støtte på 3.000.000 kr. via RÅFILM-initiativet samt 200.000 kr. i udviklingsstøtte. Optagelserne er netop påbegyndt, og der er forventet premiere i 2010.

RÅFILM-puljen
Det Danske Filminstitut afsatte i 2008 15 millioner kroner i en særlig pulje, der skal støtte spillefilm med budgetter på under 10 millioner kroner, og som kan nå et biografpublikum på mindst 75.000. Formålet med puljen er at skabe fornyelse ved at støtte film, der fortæller andre historier på andre måder, og den økonomiske begrænsning skal anspore til at tænke nyt og anderledes i både fortælle- og produktionsform. "Før og efter" er den fjerde ud af fem film, der modtager støtte via RÅFILM.

For yderligere information

Det Danske Filminstitut
Thomas Krag, thomaskr@dfi.dk, 3374 3457

Nimbus Film
Anders Toft Andersen, anders@nimbusfilm.dk, 5122 4960