Ole Bornedals "Vikaren" til Toronto

Ole Bornedals og Thura Films "Vikaren" er udtaget til Toronto International Film Festival (6.-15. september), Nordamerikas vigtigste og største filmfestival. Filmen vises i Sprockets Family Zone program, som er festivalens børne- og familie program.
"Vikaren", der stadig kan ses i mange af landets biografer, har indtil videre solgt 148.000 billetter. Filmen er efterspurgt på internationale festivaler og er foreløbigt solgt til otte lande. "Vikaren" modtog Ungdomsjuryens pris for Bedste Spillefilm og Den Internationale Kirkepris på Malmø BUFF i marts 2007.
I år fortsætter dansk film sin satsning på tilstedeværelse ved Toronto Filmfestival, der ses som filmenes store salgsplatform. For en film kan det være første skridt ind på det nordamerikanske marked. Sidste år blev film af Susanne Bier, Ole Christian Madsen, Peter Schønau Fog, og Anders Morgenthaler godt modtaget på festivalen.
I modsætning til de store festivaler i Cannes og Berlin, har Torontos festival valgt ikke at tilknytte et filmmarked. Filmkøbmændene ser derfor film sammen med et almindeligt publikum, og det giver køberne en unik mulighed for at vurdere, om en film fænger hos publikum. Samtidigt skærper festivalen i disse år sin profil, så den i tiltagende grad introducerer film, som ikke har været vist ved andre festivaler, og det gør køberne yderligere interesserede.
Den første visning af "Vikaren" på Toronto Filmfestival er fredag den 7. september.
Offentliggørelse af andre danske film, der skal til Toronto, afventes i august måned, når festivalens program endelig er på plads.
For yderligere information:
Toronto International Film Festival
DFI FactsheetVikaren Det Danske Filminstitut (DFI)Lizette Gram Mygind, t +45 3374 3506, c +45 2482 3758 lizetteg@dfi.dkVicki Marie Synnott, t +45 3374 3438, c +45 5054 5011 vickis@dfi.dk