Oplev Grønland på film

GRØNLANDSKE BIODAGE. Fra den 16. til den 23. februar kan man udforske nutidens såvel som fortidens Grønland, når kulturhuset Nordatlantens Brygge afholder Grønlandske Biodage.

I over hundrede år har Grønland tiltrukket udenlandske filmskabere, og i de senere år er en række grønlandske filmskabere begyndte at markere nationen, både i hjemlandets biografer og på de internationale festivaler. Det markeres i kulturhuset Nordatlantens Brygge på Christianshavn, hvor man afholder Grønlandske Biodage fra den 16. til den 23. februar.

På programmet er to nye grønlandske spillefilm, som aldrig før har været vist i Danmark, samt to filmhistoriske klassikere og en ny filminstallation. Desuden kommer en række spændende filmfolk og drøfter filmene med publikum.

Fakta

Er man interesseret i mere fra det kolde nord, viser Nordatlantens Brygge onsdag den 15. februar "Thors Saga", der portrætterer to af de største forretningsmænd i Islands nyere historie. Efter filmen kan man opleve instruktør Ulla Boje Rasmussen i samtale med Politikens Lars Trier Mogensen.

Læs mere om arrangementet på Nordatlantens Brygges hjemmeside

Blandt de filmhistoriske klassikere kan nævnes det storslåede tyske ekspeditionsdrama "S.O.S. Isbjerg" fra 1933 med den senere berømte og berygtede Leni Riefenstahl i hovedrollen. Filmen vises lørdag den 18. februar klokken 15 og vil blive introduceret af Carl Nørrested, som er aktuel med den filmhistoriske bog "Grønlandsfilm"

Læs mere om programmet på www.bryggen.dk/biodage

Online billetsalg til Grønlandske Biodage

Grønlandske Biodage er arrangeret af Nordatlantens Brygge med støtte fra blandt andre Det Danske Filminstitut.