Oppenheimer og Trier i digitalt magasin

FILMMAGASIN. Læs om Joshua Oppenheimers "The Look of Silence" og Director's Cut af "Nymphomaniac" Volume 2, som begge fejrer verdenspremiere på Venedig Film Festival. Få baggrund og interviews i Det Danske Filminstituts sensommerudgave af det engelsksprogede magasin FILM Digital Issue.

"Jeg fik en fornemmelse af, at der også var en anden historie, der skulle fortælles," fortæller Joshua Oppenheimer i nyt nummer af FILM Digital Issue om de tidligste overvejelser til "The Look of Silence", der får verdenspremiere på Venedig Film Festival den 28. august. 

Oppenheimers opfølger til den Oscar-nominerede "The Act of Killing" fokuserer denne gang på Indonesiens folkedrab i 1965-66 fra ofrenes perspektiv fremfor bødlernes, og i magasinet fortæller instruktøren, hvordan historien om den unge optiker, der konfronterer sin brors drabsmænd, tog form.

Sensommerens nummer bringer også historier om den kommende tids øvrige festivalaktuelle titler. Læs samtale med Molly Malene Stensgaard om klipningen af "Nymphomaniac", få et bud på Ole Christian Madsens temaer i anledning af "Itsi Bitsi" og kom bag om de nyeste film af Susanne Bier, Bille August og Mikkel Nørgaard. 

Der er også nyt om Anders Morgenthaler og de to premiereaktuelle kortfilmmagere Tor Fruergaard og Hlynur Pálmason i magasinet, der med praktiske informationer i form af katalog og visningstider især er rettet mod et internationalt publikum.

En række internationale skribenter har bidraget til dette nummer, heriblandt Nick Bradshaw (Sigth&Sound), Peter Knegt (Indiewire m.m.), Wendy Mitchell (Screen International) og Steve Gravestock (programmer på Toronto Film Festival).

Venedig Film Festival løber 27. august – 6. september, Toronto Film Festival 6.-14. september, og San Sebastian 19.-28. september. 

Læs mere

FILM Digital Issue Fall 2014