Ordapoteket inspirerer til interaktivt filmprojekt

TVÆRMEDIELT. Digteren Morten Søndergaard lavede i 2010 "Ordapoteket", der forklarer ordklasserne ved hjælp af medicinæsker og indlægssedler. Idéen har nu inspireret til projektet "Vokabulantis", der har fået projektudviklingsstøtte fra DFI's tværmedielle udviklingspulje.

Morten Søndergaards oprindelige "Ordapoteket" består af ti sproglige medicinæsker, en for hver af de ti ordklasser. På æskernes indlægssedler kan man bl.a. læse om bivirkninger, overdosering og anvendelse af den enkelte ordklasse.

ordapoteket
Verber, Adjektiver, Præpositioner mm. i Morten Søndergaards "Ordapoteket".

"Ordapoteket" er inspirationskilden til projektet "Vokabulantis", der har modtaget projektudviklingsstøtte fra DFI's tværmedielle udviklingspulje. "Vokabulantis" udvikles af Kong Orange (læs portræt af firmaet). Morten Søndergaard deltager selv i produktionen, der visuelt orkestreres af animationsinstruktør Johan Oettinger, som tidligere bl.a. har instrueret kortfilmen "Seven minutes in the Warsaw ghetto". 

"Vokabulantis" produceres som en interaktiv filmisk oplevelse med teknikker fra dukkefilmproduktion og computerspilproduktion, og som en visuel forsmag har Johan Oettinger lagt denne video på YouTube: 

Ligesom "Ordapoteket" tager "Vokabulantis" udgangspunkt i de ti ordklasser. Historien følger her to børn, der bogstaveligt talt befinder sig i sprogets maskinrum – hvor sproget optræder som organisk materiale, og hver ordklasse har sine helt egne kendetegn. Ved at møde sprogets bestanddele kommer de to børn gradvist tættere på at kunne sige de forløsende ord. 

Læs mere om "Vokabulantis" på www.kongorange.com/word-pharmacy