Oregon præmierer Kød

BUSTER. I weekenden den 10.-12. september dystede 51 filmskabere under 20 år på OREGON Filmfestival. De to film "Venteværelset" og "Kød" vandt priserne for henholdsvis Bedste Film under 16 og Bedste Film under 20.

OREGON Filmfestival havde i år for tredje gang inviteret filmskabere under 20 år til at dyste i konkurrencen, der er en del af BUSTER Filmfestival. Konkurrenceprogrammet bestod af 51 film i kategorierne Under 16 og Under 20.

I "Venteværelset" af Josefine Hessenschmidt finder hovedpersonen Andreas sig selv i et hvidt og røgfyldt venteværelse. Det sidste, han kan huske, er, at han kørte overfor rødt, og nu stiller receptionisten ham overfor et svært valg.

OREGON Filmfestival

er en festival for filmskabere under 20 år. Festivalen er en del af BUSTER Filmfestival for børn og unge, og i 2010 er det tredje gang festivalen løber af stablen.

BUSTER
OREGON

Prisen for Bedste Film under 20 gik til Mikkel Vithner Hansens "Kød". Fem drenge holder julefrokost, og der er ingen mangel på hverken kød eller alkohol. Senere kommer en anden slags kød på bordet, og Thorsten bliver offer for gruppepres.

OREGON på Pirat TV

I den Åbne Klasse under 20 – Pirat TV Prisen – vandt en gruppe elever fra Rantzausminde Efterskole en uge i DR-byen, hvor de skal producere en film eller et indslag sammen med Pirat TV’s stab af fotografer og klippere. De har lavet dokumentarfilmen "Himlen over hovedet" om hjemløse på Nørrebro. To hjemløse fortæller om deres vej mod hjemløshed og deres liv nu.

Pirat TV vil derudover udvælge tre film fra OREGONS konkurrenceprogram til visning.

Prisvinderne

Kategorien Under 16:
Sound of Sunrise Prisen - Publikumsprisen: Habibherne
De Danske Filminstruktører Prisen - Bedste fiktion: De
TWENTYFOUR7 Prisen - Åben klasse: Agent Q
Filmlinjen.dk Prisen – Bedste Film: Venteværelset

Kategorien Under 20:
Koncernprisen – Publikumsprisen: Manden i røret
De Danske Filminstruktører Prisen – Bedste Fiktion: The Change
Pirat TV Prisen – Åben klasse: Himlen over hovedet
Brancheprisen – Bedste Film: Kød

Filmene kan ses via dvoted.net