"Original" og "Kærestesorger" vinder i Shanghai

Dansk film vandt tre store priser på Shanghai International Film Festival søndag aften den 21. juni.

Antonio Tublén og Alexander Brøndsteds "Original" modtog prisen for Bedste Spillefilm. Prisen som Bedste Mandlige Skuespiller gik til Sverrir Gudnason for hovedrollen i "Original", mens Simone Tang vandt for Bedste Kvindelige Skuespiller med sin hovedrolle i "Kærestesorger".

Juryen gav "Original" følgende ord med: "At bruge denne titel til en film er livsfarligt. Men filmen mere end lever op til titlen. Et let, rørende og skævt studie af psykiske lidelser, som er medfølende, men aldrig sentimentalt". Formand for juryen for A-festivalen i Shanghai var i år den britiske instruktør Danny Boyle, der bl.a. har vundet otte Oscars for "Slumdog Millionaire".

"Original", der startede som et projekt på Filmværkstedet og derefter modtog konsulentstøtte fra Det Danske Filminstitut, får dansk premiere i efteråret.

Nils Malmros "Kærestesorger" fik en fornem international debut med prisen for Bedste Kvindelige Skuespiller. Juryen fremhæver Simone Tangs "kontrol og klarhed i en perfekt skildring af komplekse følelser".

"Kærestesorger" blev set af 175.000 tilskuere i biografen, da den havde dansk premiere tidligere på året.

http://www.siff.com/