Originale klimafilm på dfi.dk

Overforbrug, uhensigtsmæssig transport og bioethanol fra regnskoven. Mens verdens ledere lægger planer for klodens fremtid, funderer otte unge danske instruktører over emner, der har betydning for den globale opvarmning.

Over de næste otte dage kan du hver dag på dfi.dk opleve en ny unik og tankevækkende kortfilm fra serien Climaniacs.

En fisks lange rejse

Den første film, der kan ses, er Christoffer Dreyers animationsfilm "En fisks lange rejse", som sætter spørgsmålstegn ved den globale handels uhensigtsmæssige transport af varer.

Om Public Serivce Puljen

Public Service Puljen er en del af Mediepolitisk aftale 2007-2010. Puljen er på i alt 92,5 mil. kr. og støtter udvikling og produktion af dansk tv-drama og tv-dokumentar.

Puljen vil prioritere original og nyskabende tv-produktion og lægge vægt på kvalitet, alsidighed og mangfoldighed.

Det Danske Filminstitut forvalter Public Service Puljen. I det daglige administreres Public Service Puljen af producer Bo Mortensen.

Den tragikomiske film fortæller historien om en vesterhavsfisks 40.000 kilometer lange rejse. Turen går til Kina for at blive renset, til Frankrig for at blive friturestegt og derpå hjem til Danmark igen som en fiskepind. En meget lang rejse med masser af CO2 i kølvandet.

Tæt på klimaproblemerne

Unge InstruktørereInstruktører med rekvisitter. Fotograf Michael Daugaard.

De otte film, hver på 3-5 minutter, går tæt på de klimaproblemer, som verden står med i dag, og som politikere og beslutningstagere verden over bliver nødt til at forholde sig til.

Filmene er:

  • "En fisks lange rejse" af Christoffer Dreyer sætter spørgsmålstegn ved den globale handels uhensigtsmæssige transport af varer.
  • "Adam og Eva" af Camilla Magid. Her konfronteres to unge storforbrugere med den vestlige verdens markedssamfunds akilleshæl.
  • "På sporet af ELbilen" af Adam Rieper undersøger, hvorfor den oplagte erstatning for den CO2-forbrugende privatbil ikke er sket for længst.
  • "Sandheden bag den grønne benzin" af Julie Bezerra Madsen jager historien om bioethanol og regnskov.
  • "Rejsecirkus" af Fenar Ahmed fortæller om flyttecirkuset i EU, hvor politikere og administration hver måned flytter mellem de to byer med en helt unødig belastning af miljøet til følge.
  • "Et grønt skridt frem" af Eirik Stordahl fører os rundt i en sci-fi-verden og rejser spørgsmålet, hvorfor vi ikke allerede nu udnytter de teknologiske muligheder for at mindske den globale opvarmning.
  • "100 års opvarmning" af Nynne Standrup tager os på en historisk rejse, fra den første mistanke om global opvarmning blev formuleret, til vi 100 år efter begynder at handle.
  • "Vejrmanden" af Anders Jepsen er mødet med den gamle landmand Børge, der igennem et helt liv har målt og noteret, hvordan vejret har været.

Serien er støttet af DFI's Public Service Pulje og er produceret af Express TV-produktion. Serien kan også ses på dk4 i december og på Politikens hjemmeside.