Orla Frøsnapper set med 3D-briller

Ole Lund Kirkegaards fortælling om Orla Frøsnapper bliver nu til den første danske animationsfilm, der skal ses med 3D-briller.

Det er sommer, solskin og ferietid for Victor og hans bedste ven Jakob. Forude venter en ferie med masser af fis og ballade, hygge med hunden Pølse og Jakobs seje kusine Clara. Da cirkus kommer til byen med talentshow og kanonkonge, begynder Victor at træne et fantastisk nummer med Pølse. Men ingenting går som forventet, når byens tyranniske bølle, Orla Frøsnapper, lægger egne planer.

Gert Fredholm, der stod bag spillefilmen "Lille Virgil og Orla Frøsnapper" fra 1979, og Peter Dodd, der bl.a. har arbejdet på Tim Burtons animationsfilm, instruerer sammen den nye 3D-film "Orla Frøsnapper".
 
Manuskriptforfatterne Søren Danielsen, Peter Dodd, Michael Horsten og Vicki Berlin har i manuskriptet været tro mod Ole Lund Kirkegaards bog og givet historien en modernisering.

Nina Crone fra Crone Film, der stod bag animationsfilmen om "Disco Ormene", producerer filmen sammen med Erik Wilstrup, som er filmens kreative producer. En del af produktionen lægges ud til et animationsstudie i Shanghai. Filmen modtager betinget støttet på 5,5 mio. kr. gennem Det Danske Filminstituts 60/40-ordning.

Design- og layoutprocessen til "Orla Frøsnapper" er i fuld sving, og produktionen forventes færdig i december 2010. Der er forventet premiere på filmen i vinterferien 2011.