Orla Frøsnapper solgt til 15 lande

CANNES. Peter Dodd og Gert Fredholms "Orla Frøsnapper" blev vist første gang for et internationalt publikum i fredags i Cannes. Filmen er nu solgt til mere end 15 lande.

Animationsfilmen over Ole Lund Kirkegaards klassiker er siden fredag blevet solgt til distribution i 15 lande – herunder Frankrig, Rusland, Polen, Tyrkiet og flere lande i Latinamerika.

"Det er rigtig dejligt at opleve så mange positive tilkendegivelser fra udlandet omkring 'Orla Frøsnapper'. Vi er allerede i fuld gang med næste film i rækken – 'Gummi T' – og har også startet de første spæde forberedelser op til 'Otto er et næsehorn'. Så det er fantastisk, at det allerede med første film lover så godt," fortæller producer Nina Crone i en pressemeddelelse.

Nikolaj Lie Kaas lægger stemme til Orla Frøsnapper og Thure Lindhardt til Victor. Nicolaj Kopernikus, Ole Thestrup og Margrethe Koytu lægger også stemmer til filmen.

Peter Dodd har instrueret og Gert Fredholm har været stemmeinstruktør. "Orla Frøsnapper" er produceret af Crone Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

"Orla Frøsnapper" får dansk premiere onsdag den 1. juni.

Tags: cannes 2011