Os der elsker film

KAMPAGNE. Ulovlig streaming har konsekvenser. Konsekvenser for brugerne, filmbranchen og for kvaliteten af fremtidens film og tv. Oplysningskampagnen "Os der elsker film" skal åbne øjnene på unge og deres forældre for, hvad der er på spil.


Kampagnetrailer med kommentarer fra skuespillere og instruktør.

"Når halvdelen af alle unge under 25 år besøger ulovlige filmtjenester jævnligt, så har vi et kæmpeproblem" Henrik Bo Nielsen

En samlet filmbranche lancerer nu sammen med en lang række aktører kampagnen "Os der elsker film", som sætter fokus på risikoen ved, og alternativerne til, ulovlig streaming.

3 enkle huskeråd om streaming

På en lovlig streamingtjeneste:

– finder du aldrig film, der stadig går i biografen

– er det aldrig gratis at se nyere film eller tv-serier

– skal du altid betale pr. film eller via abonnement

Er du i tvivl, så bookmark Share With Cares liste over lovlige tjenester.

"Vi er glade for, at det er lykkedes at samle alle væsentlige aktører bag en kampagne, der med glimt i øjet sætter fokus på, at streaming fra ulovlige sider faktisk har nogle konsekvenser," siger Henrik Bo Nielsen, direktør i Det Danske Filminstitut og fortsætter:

"Når halvdelen af alle unge under 25 år besøger ulovlige filmtjenester jævnligt, så har vi et kæmpeproblem. Men vi tror faktisk på, at med oplysning og forståelse, så vil de fleste hellere bruge de mange lovlige løsninger, der er til rådighed. Vi vil jo alle sammen gerne vil holde fast i dansk kvalitetsindhold."

Bag kampagnen står filmbranchen sammen med Det Danske Filminstitut, Producentforeningen, RettighedsAlliancen, Foreningen af Danske Videodistributører, Foreningen af Filmudlejere i Danmark, TDC, Blockbuster, Nordisk Film, Egmont, Dansk Industri, Danske Biografer og Undervisningsforlaget Alinea.

Bliv klogere på www.osderelskerfilm.dk, hvor du kan læse om, hvordan ulovlig streaming har konsekvenser for dit privatliv og din digitale sikkerhed. Her finder du også en guide til lovligt indhold.

Se kampagnevideoen på facebook.