Oscar-nat med vinderchancer

OSCAR. Susanne Bier kan vinde en Oscar for "Hævnen" søndag aften. Hele Oscar-showet kan opleves på TV 2 FILM, i udvalgte biografer og på Hotel Svendborg på Sydfyn.

Søndag nat afgøres det om Susanne Bier supplerer sin Golde Globe med en Oscar-statuette for bedste ikke-engelsksprogede film.

De nominerede

  • "Hævnen" (Danmark)
  • "Biutiful" (Mexico)
  • "Incendies" (Canada)
  • "Dogtooth" (Grækenland)
  • "Hors-la-loi" (Algeriet)

TV 2 FILM og i biografen

Oscar-festen kan opleves derhjemme på TV 2 FILM, der sender live fra kl. 23.30 med Hans Pilgaard som vært.

Hævnen

Biers fortælling om venskab, hævn og utroskab er blevet set af næsten 430.000 biografgængere herhjemme.

Udover en Golden Globe er "Hævnen" også blevet belønnet med store priser på Sevilla European Film Festival og på Roms internationale filmfestival. 

"Hævnen" er produceret af Sisse Graum Jørgensen for Zentropa med støtte fra Det Danske Filminstitut. Historien er af Susanne Bier og Anders Thomas Jensen, manuskriptet af Anders Thomas Jensen, fotograf er Morten Søborg, dff, og klipper er Pernille Bech Christensen.

Oscar-showet sendes også live i fem af Nordisk Films Biografer, for dem, der hellere vil opleve festlighederne sammen med andre filmfans. Visingen i Imperial i København er dog allerede udsolgt.

Billetter på kino.dk

Sydfyn

I Svendborg fejrer FilmFyn "Hævnen" med en festlig aften suppleret af musikalske indslag, anekdoter fra filmverdenen og overraskelser med stjernedrys. Oscarfesten foregår på Hotel Svendborg fra kl. 18. Aftenen indeholder en tre-retters menu, underholdning og visning af "Hævnen".

Dele af "Hævnen" er filmet på Sydfyn og på Langeland.

Billetter kan købes på Sydfynsbilletten

Gambling

Bookmakerne har Alejandro González Iñárritus "Biutuful" som favorit til at vinde tæt fulgt af "Hævnen". Hvis "Hævnen" vinder, kan man få sine penge mellem 2 og 2,75 gange igen. "Hors-la-loi" giver op til 100 gange igen.

Se oversigt over odds