Oscar-nomineret Filmskolefilm

FILMSKOLEN. Carl Marotts afgangsfilm fra Den Danske Filmskole "Oasen" er nomineret til en Student Academy Award i kategorien bedste udenlandske film.

Det amerikanske filmakademi uddeler hvert år Student Academy Awards i fem kategorier: fiktion, dokumentar, animation, alternative film og udenlandske film. Over 500 filmskolefilm deltager i konkurrencen, og i år er Carl Marotts afgangsfilm, "Oasen", fra Den Danske Filmskole nomineret i kategorien med film fra udlandet.

Carl Marott afsluttede sin uddannelse på Den Danske Filmskole sidste år i juni med "Oasen", en psykologisk thriller, som foregår en skæbnesvanger og stormfuld nat på et snusket landevejsmotel. Den kejtede og ensomme Tom oplever den fantastiske, men uopnåelige kærlighed, da han møder den smukke pige Laura. Jens Andersen og Danica Curcic har hovedrollerne. Filmen er indspillet i Filmskolens egne studier.

Carl Marott og filmens producer, Per Damgaard Hansen, glæder sig over nomineringen til prisen, der på Filmskolen kaldes en Baby Oscar: "Vi er enormt glade! Og selvfølgelig stolte af nomineringen, og af at vi som ny generation af filmskabere kan være med til at skabe international opmærksomhed omkring dansk film."

Filmskolerektor, Vinca Wiedemann, siger: "Det er lidt af et hattrick for Danmark, at vi efter de tre nomineringer til den 'store' Oscar nu også er nomineret til en Baby Oscar. Og som rektor er jeg selvfølgelig dødstolt over, at vores elever formår at markere sig så flot internationalt."

Ti film er nomineret i hver kategori, og der vil blive uddelt en guld-, sølv- og bronze-medalje i hver kategori. Vinderne udpeges den 13. maj. Carl Marott bliver, hvis han vinder, fløjet til Los Angeles en uge i juni, for at deltage i en uges arrangementer med filmindustrien, inden selve prisuddelingen finder sted i Akademiets Samuel Goldwyn Theater i Beverly Hills den 7. juni kl. 18.00 Los Angeles-tid.

Siden 2011 har der været uddelt guld, sølv og bronze i kategorien bedste udenlandske film, men tidligere var der kun en pris i denne kategori. Fire danske filmskolefilm har vundet den gennem årene. Sidste gang var i 2004, hvor Lauritz Munch-Petersens "Mellem Os" vandt. Tidligere har Martin Strange-Hansen vundet med "Når lysterne tændes" i 2002, Reza Parsa med "Grænsen" i 1996 og Ingrid Oustrup Jensen med "Over My Dead Body" i 1983.

Student Academy Awards 

Se Oasen

Instruktør: Carl Marott
Manus: Lars Bang og Carl Marott
Producer: Per Damgaard Hansen
Fotograf: Anders Nydam
Klipper: Frederik Strunk
Tonemester: Anne Gry Friis Kristensen
Komponist: Mads Forsby
Production design: Gustav Pontoppidan
Medvirkende: Danica Curcic, Jens Andersen, Kasper Leisner

Pressebilleder: https://www.dropbox.com/sh/5pbo3j8pnkwl7zv/whD3ou91Y0