Oscar-samtale: Jonas Poher Rasmussen og Thomas Vinterberg

OSCAR. Sidste års vinder Thomas Vinterberg interviewer instruktørkollegaen Jonas Poher Rasmussen om det danske Oscar-håb, 'Flugt'. Se videoen produceret som et led i filmens Oscar-kampagne op til prisuddelingen den 27. marts.

Nedtællingen til verdens mest glamourøse filmfest er begyndt, og vi nærmer vi os nu den endelige afstemning om, hvem der løber med årets eftertragtede Oscar-statuetter.

Den 27. marts bliver det afgjort, om 'Flugt' hiver en eller flere af de gyldne statuetter hjem fra prisuddelingen i Los Angeles. Den animerede dokumentarfilm  er nomineret i tre kategorier – nemlig for bedste internationale film, bedste dokumentarfilm og bedste animationsfilm.

I en video produceret som et led i filmens Oscar-kampagne byder Thomas Vinterberg velkommen til Jonas Poher Rasmussen i en samtale om 'Flugt'. De to taler blandt andet om, hvordan det lykkedes at overtale hovedpersonen Amin til at dele sin historie og brugen af animation som vejen til at skabe empati og nærvær. Filmen er produceret for den amerikanske distributør Neon.

Den endelige afstemning om årets vindere løber fra 17. til 22. marts. Se mere på oscar.org.

Se samtale mellem Jonas Poher Rasmussen og Thomas Vinterberg
 

Kollega-interview

Samtaleformen, hvor en tidligere vinder interviewer en aktuel kandidat, er et typisk format i Oscar-sammenhæng.

Eksempelvis sad Thomas Vinterberg selv i den varme stol og blev interviewet af sin italienske kollega Paolo Sorrentino i opløbet til prisuddelingen sidste år. De to instruktører havde i 2014 hver deres film i Oscar-finalen i den internationale kategori – henholdsvis 'Den store skønhed' og 'Jagten' – som Sorrentinos film endte med at vinde.