Over bjerge og gennem jungler

PREMIERE. Den franske animationsfilm "Mia og Migoo", der havde dansk premiere torsdag den 17. november, begiver sig ud på det store jungleeventyr

Franske Jacques-Rémy Girerd har skabt et animeret univers om to venner på eventyr. "Mia og Migoo" er baseret på håndtegninger inspireret af Van Gogh, Monet, Cezanne og den kendte japanske animationsmester Hayao Miyazaki.

Mias far tvinges til at forlade hende for at arbejde med en boring af en vejtunnel, som skal føre fremtidige gæster til et kommende luksuriøst hotel. Efter et jordskred bliver han på mystisk vis indespærret i tunnelen, og Mia beslutter sig for at finde ham. På sin rejse dertil møder hun det mystiske væsen Migoo, som passer på livets træ, der er nødvendigt for, at Jorden og dens skabninger kan overleve. Der er dog det problem, at træet gror lige der hvor hotellet skal opføres. De to nye venner skal nu både finde Mias far, og redde planeten Jorden fra at dø!

"Mia og Migoo" er instrueret af den franske animationsinstruktør Jacques-Rémy Girerd. I 2009 vandt filmen prisen for bedste animerede spillefilm ved European Film Awards. 

Der er premiere på "Mia og Migoo" i dag i Palads i København, Kinopalæet i Lyngby, BioCity i Odense, BioCity i Århus og BioCity i Aalborg.

"Mia og Migoo" distribueres af Angel Films med importstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Gå evt. på ekspedition i filmens univers på www.miaandthemigoo.com 

Trailer

miaogmigooplakat
Tags: