Over en million så Lærkevej

1,08 millioner danskere fulgte første del af TV2's nye dramaserie om livet bag forstædernes velfriserede ligusterhække torsdag aften.

46 pct. af alle, som havde tændt for tv torsdag aften, så "Lærkevej". De mange seere skubbede TV2's torsdag seertal i vejret med 70 pct. målt i forhold til andre uger siden sommerferien, noterer Børsen mandag den 28. september.

De mange seere skubbede TV2's torsdag seertal i vejret med 70 pct.

"Lærkevej" er støttet af Public Service Puljen, hvis formål er at støtte udvikling af tv-drama og tv-dokumentarprogrammer på de kommercielle, landsdækkende kanaler i Danmark.

Fakta

"Lærkevej" er støttet af Public Service Puljen, der siden 2007 har medvirket til udbredelsen af originalt, nyskabende kvalitets-tv ved at støtte udvikling og produktion af tv-drama og tv-dokumentarprogrammer på de kommercielle, landsdækkende kanaler i Danmark.

Puljen er en del af Medieforliget 2007-2010. Den er på i alt 75 millioner kroner.

Første resultat af Public Service Puljens arbejde var TV2's dokumentarserie "Skolen", som fulgte en lille folkeskole i Sønderjylland og dens forsøg på at hæve både det faglige niveau og trivslen for skolens 450 elever ved hjælp af nye undervisningsmetoder og kræfter udefra.

Læs mere om Public Service Puljen

Cosmo Films Mie Andreasen har produceret serien, og hovedforfatter er Mette Heeno, der tidligere har skrevet manuskript til bl.a. "Langt fra Las Vegas", "Tekel i knibe" og "Nynne". Kasper Gaardsøe, der tidligere har instrueret bl.a. "Sommer" og "Livvagterne", er konceptuerende instruktør.

Anmelderne var mildt sagt ikke enige i vurderingen af "Lærkevej", der scorede alt fra en til fem stjerner; følg selv med de kommende ni torsdage kl. 20 på TV2.

Onsdag i denne uge er der premiere på endnu en dramaserie støttet af Public Service Puljen, nemlig "Lulu & Leon" på TV3.

Tags: Lærkevej