Overbevisende pitch

NORDIC TALENTS. Lea Glob har nu to gange i træk vundet en pitching session. Da nordiske filmskoleelever i denne weekend mødtes i København og pitchede filmideer, vandt elever fra Den Danske Filmskole begge priser.

For to uger siden gjorde hun det! Lea Glob vandt en pris på 30.000 kr. for bedste kortfilmidé. Det var på Odense Film Festival, hvor instruktøren præsenterede sin idé til kortfilmen "En fødselshistorie" så overbevisende, at juryen gav hende vinderprisen.

I denne weekend gjorde Lea Glob det så igen, da alle nyuddannede filmskoleelever fra Norden mødtes til Nordic Talents 2011. Som en del af træffet afholdes en pitching session, hvor 12 udvalgte elever får fem minutter til at opridse deres filmprojekt over for en jury, der derefter udspørger i fem minutter.

Juryen, der bestod af nordiske instruktører og producere – fra Danmark Lone Scherfig – valgte Lea Globs idé til dokumentarfilmen "Human Female Sexuality", da den store Pitch Award på 250.000 norske kroner blev uddelt. Det er første gang en dokumentarfilm vinder prisen, der har været uddelt i 11 år.

"Juryen ser Lea Glob som en særligt talentfuld instruktør, hvis afgangsfilm fra 2011 'Mødet med min far Kasper Højhat' er en rørende, smuk og følsom fortælling om et svært og ikke mindst meget personligt emne," lød det bl.a. i juryens begrundelse.

"Leas pitch med arbejdstitlen 'Human Female Sexuality' var overbevisende, viste lovende materiale og overbeviste juryen om, at dette kan blive en unik film om et emne, som instruktøren kalder ’den bedste og samtidig den mest komplicerede del af et menneskes liv'."

Meget engageret

"Filmen handler om kvinder og seksualitet, set fra kvinders synspunkt," fortæller prisvinderen selv. "Vi brugte tre minutter på at forklare om projektet, og hvad vi håber på at få ud af det. Og så viste vi to minutters klip fra de castings, som vi har lavet med nogle kvinder. Selve de auditions bliver en del af filmen, men det hele er på et meget tidligt stadie."

'Vi' er Lea Glob og medinstruktør Mette Carla Toft Albrechtsen, der blev færdig fra filmskolen for to år siden. De to laver filmen sammen hos Fridthjof Film med Jesper Jack som producer. De skal nu i gang med at udvikle projektet, og Lea Glob vil samtidig arbejde videre med kortfilmen, som hun pitchede i Odense.

"Det er to historier, som jeg har tænkt på rigtig meget, og jeg tror, at jeg var meget engageret," siger Lea Glob forespurgt, hvad det er hun kan ved en pitching session. "Nu er der rigtig meget at gå i gang med. Det giver en sindssyg ro, at det er lykkedes med de her to projekter. Der er så meget, der har været usikkert, og nu ved jeg, at jeg kan komme i gang med at arbejde som instruktør."

Se et klip fra Lea Glob afgangsfilm "Mødet med min far Kasper Højhat" om den far, som instruktøren aldrig fik lært at kende, mens han var i live.

Når verden kollapser

Juryen uddelte ved Nordic Talents også en Special Mention Award på 50.000 norske kroner. Den gik til to andre afgangselever fra Den Danske Filmskole, Milad Alami og Stinna Lassen, for deres pitch til spillefilmen "Evakueringen af Åbyn" om den 17-årige Sarah fra en svensk mineby, der bliver inddraget i sin bedstefars kriminelle verden.

Ifølge juryen er det "et stærkt, kreativt team, der sammen har skabt en fremragende afgangsfilm med titlen 'Intet kan røre mig', en film som viser ægte interesse for at skildre troværdige karakterer i en meget aktuel kontekst.

Juryen mener, at 'Evakueringen af Åbyn' har potentiale til at blive en original og bevægende film med mange lag. En film om at finde sit virkelige hjem, når ens verden kollapser."

Læs FILMupdates interview fra 22. juli 2011 med Milad Alami: "Film skal turde noget"

Se trailer fra Milad Alamis "Intet kan røre mig".