På dvd i juni: Prisvindende familiefilm og to danske kvalitetsserier

Familiefilmen "Superbror" og tv-serierne "Kristian" og "Fodboldpigerne" udkommer på dvd i juni.

Superbror på dvd den 29. juni

Birger Larsens "Superbror" kæmpede sidste år på filmfestivalen i Berlin, vandt Politikens Publikumspris som årets bedste børnefilm ved Buster Filmfestivalen og selv modtog instruktøren Sydsvenskans og BUFFs pris for "en særlig indsats for børne- og ungdomsfilmens rolle".

Filmen følger Anton på 10 år, der alt for ofte har taget hensyn til sin "spacede" storebror Buller, der til gengæld er ekstremt optaget af rummet og hvad der rør sig derude. Derfor ønsker han sig mere end noget andet en "rigtig" storebror - en fræk og stærk storebror - så bøllerne i skolegården kan få lidt respekt for ham. Da en super-trip-control fra det ydre rum lander på Amager Fælled, bliver Buller den superbror, Anton altid har drømt om, og kræfterne slippes løs i den lille familie.

"Superbror" er skrevet og produceret af Åke Sandgren for Nordisk Film med støtte fra Det Danske Filminstitut. Se også Liselotte Michelsens interview med instruktøren (på engelsk).

Kristian - sæson 1 på dvd den 8. juni

Kristian-kondom

TV 2 Zulus serie med Christian Fuhlendorff i hovedrollen handler om Kristian som er midt i tyverne og har ikke styr på ret meget – specielt ikke det med pigerne. Det er mere end et halv år siden, han har haft held på den konto. Al hans energi kredser nu om det ene mål at nedlægge en kvinde og måske endda finde den store kærlighed. Men det fungerer ikke for Kristian, uanset hvor ihærdigt han prøver. Han siger eller gør altid det forkerte. Og så gør hans vilde fantasiverden og tankespind ikke ligefrem tingene nemmere for ham.

"Kristian" er skrevet af Christian Fuhlendorff selv i samarbejde med komiker kollegaen Jesper Juhl. Serien er produceret af Respirator til TV 2 Zulu med støtte fra Public Service Puljen.

Fodboldpigerne på dvd den 14. juni

fodboldpigerne_450

Endelig udkommer DR Ramasjangs underholdende dokumentarserie om U-15 pigeholdet i Fremad Valby. Det er ikke et helt almindeligt hold, men en sammentømret flok med adskillige pokaler på hylden og store talenter på banen. Selvom en spændende sæson venter i den allerbedste række, er pigerne meget mere end fodboldtøser. Som 13-årig er det mindst lige så spændende at kigge på drenge, shoppe sports BH'er og sladre om hinanden. Pigefnidder til den store guldmedalje.

Dvd'en indeholder alle 6 tv-afsnit, bag kameraet, musikvideo, idolplakat og fraklip. Serien er produceret af Helle Faber for Monday Media & TV i samarbejde med DR og Det Danske Filminstitut.