På dybt vand med det forbryderiske trekløver

DANSKE PREMIERER. Den nye Olsen Banden animationsfilm kommer i danske biografer torsdag. "Blodets bånd" får tv-premiere og på dvd kommer "I Lossens Time" og "Tangentspilleren". Bille Augusts "Marie Krøyer" og første sæson af tv-serien "Rita" kan opleves på Filmstriben.

 


Biograf


10. oktober: Olsenbanden – på dybt vand

Animation. Egon, Benny og Kjeld øjner muligheden for deres største kup nogensinde, men ølgær, et par krokodiller, en undervandsbåd, to tossede tvillingebrødre og en helt ustyrlig olieboreplatform bringer Olsen Banden ud på meget dybt vand.

Animationsfilmen kommer efter, at samme instruktør Jørgen Lerdam i 2010 instruerede den første Olsen-Banden animationsfilm "Olsen-banden på de bonede gulve".

Filmen er produceret af Tomas Radoor og René Ezra for Nordisk Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Trailer

 


Tv


10. oktober: Blodets bånd

TV2 kl. 20.00

Svend har 16 børn. De fire yngste sammen med Gitte, som han netop er ved at blive skilt fra efter 28 års turbulent ægteskab. Samtidig har deres fælles yngste datter, Christina, besluttet sig for at flytte hjemmefra. Men opbruddet i familien åbner en byge af spørgsmål - især for Christina, som finder ud af, at hendes familie lider af kollektiv hukommelsessvigt om hendes barndom. Det gælder især den tvangsfjernelse som hun og hendes søskende føler de, helt uretfærdigt, har været udsat for. Mens Christina går i gang med at finde ud af, hvad der i virkeligheden er sket i hendes familie, beslutter Svend sig for at hjælpe sin datter og sin egen hukommelse på vej. Han søger aktindsigt hos kommunen, og en dag modtager han og Christina en kasse fuld af hemmeligheder, som gennem tiden er blevet glemt og fortrængt i tåger af sprut og stoffer.
 

Dokumentaren er produceret af Helle Faber for produktionsselskab Made in Copenhagen med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Trailer

 


Dvd


I Lossens Time

I lossens time

Foto: Per Arnesen 

Præsten Helen bliver kontaktet af forskeren Lisbeth, der har desperat brug for hjælp. Lisbeth leder et eksperiment på en lukket institution, hvor traumatiserede og voldelige indsatte får ansvar for et kæledyr. Eksperimentet ender uhyggeligt, da en ung patient forsøger at tage livet af sig med den begrundelse, at det er Guds plan. I en kamp mod tiden må de to kvinder arbejde sammen for at forstå drengen og redde hans sårede sjæl.

Søren Kragh-Jacobsens spillefilm havde dansk premiere den 23. maj 2013. Filmen er produceret af Lars Bredo Rahbek for Nimbus Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Læs interview med Søren Kragh-Jacobsen "Humanismen er den røde tråd"

Trailer

Tangentspilleren

tangetspilleren

Foto: Peter Skjold Petersen og Henrik Ole Jensen  

En film om et musikgeni. Oplev tangentspilleren Kristian Marius Andersen. På trods af en bagage med Aspergers syndrom, en opvækst i et nordengelsk arbejdermiljø, præget af mobning og en familie uden særlige musikalske evner, er det lykkedes for ham at blive en af landets bedste til at improvisere på klaver og orgel. Det er historien om Den Grimme Ælling, som mentalt forslået lander i Herning, hvor han kommer under dirigent Mads Billes vinger, og langsomt folder sig ud som en smuk svane og helstøbt musiker. Når Kristian Marius Andersen spiller er han urørlig, men når han træder ud af musikkens tryllekreds, rammer hverdagens krav ham som en hammer. Instruktør Anne Moulvad har igennem fem år fulgt Kristians slalom mellem kunstneriske højdepunkter og det udmarvende og kaotiske møde med dagligdagens trivielle gåder.

Dokumentaren er instrueret og produceret af Anne Holst Moulvad for NovaMedia Film med lanceringsstøtte fra Det Danske Filminstitut.

 


Nye film på Filmstriben


Marie Krøyer

Marie Krøyer
Foto: Rolf Konow 

Marie lever et tilsyneladende idyllisk og lykkeligt liv med ægtefællen, den verdensberømte maler P.S. Krøyer. Men i virkeligheden er hun og deres lille datter ved at kvæles i skyggetilværelsen af den maniodepressive og selvoptagede mand. Da Marie i et pusterum i Toscana møder den unge lidenskabelige svenske komponist, Hugo Alfvén, begynder hun at følge sine egne drømme og længsler.

Filmen er instrueret af Bille August og produceret af Karin Trolle og Signe Leick Jensen for SF Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Læs interview med Bille August "Shining light on Marie"

Se filmen på Filmstriben

Trailer

Rita


Sæson 1 afsnit 1-8

RitaFoto: Per Arnesen og Christian Geisnæs 

Lars Kaalund og Jannik Johansens tv-serie skildrer lærerinden Rita, der er højtelsket af sine elever. Alle andre enten frygter eller beundrer hende. Personligt synes Rita, hun har tjek på tilværelsen. Hun er mor til tre halvstore børn, og den yngste går stadig på skolen hvor Rita har sit lærerjob. Hun drager bl.a. den konklusion, at det er nemmere at opdrage andres børn, end sine egne.

Tv-serien er produceret af Jesper Morthorst og Karoline Leth for SF Film med støtte fra Det Danske Filminstitut via Public Service Puljen.

Se Rita på Filmstriben