På skudhold af prestigefuld pris

HARPA-PRISEN. Den danske filmkomponist Kåre Bjerkø er nomineret til en Nordic Film Composers Award for hans arbejde på Annette K. Olesens thriller-drama "Skytten".

Lørdag den 30. august uddeles den årlige HARPA – Nordic Film Composers Award i den finske by Espoo. De fem nordiske lande har hver nomineret en komponist, og en international jury skal nu afgøre, hvem der skal modtage hæderen og de 10.000 euro, der følger med. Det er femte gang prisen uddeles.

Fra Danmark er Kåre Bjerkø, en af landets mest erfarne filmkomponister, nomineret. Med en baggrund i teatret var han med til at starte begrebet teaterkoncerter, og med en master i oplevelsesøkonomi fra RUC har han gennem snart en menneskealder været en del af det danske kulturmiljø.

Subtilt og muskuløst

En jury bestående af musik- og filmjournalist Tore Leifer, klipper Anne Østerud, lyddesigner Peter Schultz, filminstruktør Pernille Fischer Christensen samt filmkomponisterne Halfdan E og Jesper Siberg indstillede tidligere på året Kåre Bjerkø for hans musik til Annette K. Olesens thriller-drama "Skytten":

"Kåre Bjerkøs musik til 'Skytten' er et fremragende eksempel på, hvad filmmusik bør være. Musikken giver filmen dens puls og åndedræt, og blandingen af det subtile og lejlighedsvis muskuløse samler fortællingen på elegant vis. Musikken forbinder det verdenspolitiske med det menneskelige. Eksempelvis i mødet mellem den smeltende is og de indiske klange. Her antyder musikken både en global konsekvens og en personlig længsel. Partituret er af høj kvalitet, er præget af interessante orkestreringer og en opfindsom tilgang til genren."

Kåre Bjerkø er en hyppig underviser i filmmusik på blandt andet Rytmisk Musikkonservatorium og Filmskolen. Netop nu arbejder han med genopsætningen af teaterkoncerten "Gasolin" på Aveny-T/Aarhus Teater.