Påskeferien i biografen

BILLETSALG. 'Jagtsæson 2: I medgang og modgang' var påskeferiens mest sete biograffilm. To danske film (snart tre) har rundet 300.000 billetter i år.

Påskeferien blev ganske fin set med biograføjne. I alt valgte mere end 460.000 at tage en tur i biografernes mørke henover påskeferien (uge 13 + weekenden uge 14 i biografterminologi). Det var et massivt løft på 35% i forhold til påskeferien sidste år, og er kun en smule lavere end niveauet i 2022, der var den største målt på billetsalg i seks år.

Kontakt

Martin Kofoed Hansen
Analysekonsulent
Tlf. +45 2630 4008
martinkh@dfi.dk

Som det ses af nedenstående liste over påskens 10 mest sete film, har publikumstilslutningen været bredt fordelt, men to film skilte sig alligevel ud. Det var den danske komedie ’Jagtsæson 2: I medgang og modgang’, der blev set af knap 110.000 i ferien, og ’Kung-Fu Panda 4’, der kun lå en smule lavere og nu samlet er set af mere end en kvart million danskere.

Påskens top 10

Feriens nummer tre var anden del af det grandiose Sci-fi epos ’Dune’, der netop har rundet 300.000 solgte billetter i Danmark. Set i lyset af, at ’Dune: Del 2’ har en spilletid på knap 3 timer og dermed har både en dyrere billetpris samt færre daglige visninger end de fleste ”normale” spillefilm, er de 300.000 solgte billetter meget imponerende. Til sammenligning endte første del af filmserien fra 2021 med at blive set af 232.000.

Det er år til dato endnu kun to film, der har krydset den magiske grænse på 300.000 billetter. Foruden førnævnte ’Dune: Del 2’ er det den danske Afdeling Q -film ’Den grænseløse’, der efter 9 uger i biograferne fortsat er blandt de mest populære. Men også danske ’Rom’, som var påskens femte mest sete film, ligger snublende tæt på milepælen, som den formodentlig når i denne uge.    

De danske film er altså populære og stod i påsken for hver tredje solgte biografbillet, hvilket ligger fint i tråd med året som et hele, hvor den danske markedsandel ligeledes er 33%. De amerikanske film er dog kommet stærkt igen efter at have været underrepræsenteret den senere tid, og stod for 61% af påskens billetsalg.

Markedsandele i påskeferien

Top 10 – Weekenden uge 14 

Om weekenden i biografen

Hver uge nærstuderer Filminstituttets analysekonsulent Martin Kofoed Hansen weekendens billetsalg i biograferne med fokus på de danske film.

En uge i biograftal-terminologi løber fra torsdag til den efterfølgende onsdag. Weekendens tal indeholder derfor billetsalg fra torsdag til søndag.