Papegøjer og polarrejsende i Annecy

FESTIVAL. Syv film med dansk islæt vises i disse dage for et internationalt publikum i Annecy, der frem til den 20. juni danner rammen om verdens vigtigste festival for animationsfilm. Få overblik og klik videre til et udvalg af de deltagende kortfilm herunder.

I disse dage samles alverdens filmfolk og publikum i den franske ferieby Annecy til animationsfilmens svar på festivalen i Cannes. Her kan de fra den 15. til den 20. juni gå ombord i et rigt program med 230 film fra 73 lande, der præsenterer både nye talenter og garvede instruktører fra animationsfilmens verden.

Programmet rummer i år hele syv film med dansk islæt, hvoraf seks er udtaget til festivalens konkurrencesektioner. Blandt andet deltager to afgangsfilm fra Viborgs Animation Workshop, mens det Oscar-nominerede danske selskab Nørlum er en vigtig part i en af hovedkonkurrencens spillefilm.

Rita-og-Krokodille_Fisketur"Rita og Krokodille – Fisketuren" deltager i konkurrencen for tv-film. Klik på billedet for at se et udvalg af de dansk-producerede kortfilm på Annecy.

Få overblik og se kortfilmene

Læs mere om alle syv dansk-producerede titler på årets Annecy Animationsfilmfestival nedenfor, og se et udvalg af de seks kortfilm på danishfilmsinannecy.com:

Longway North

I hovedkonkurrencen for spillefilm er der verdenspremiere på den fransk-danske koproduktion "Longway North", en beretning om polarudforskning og forældresavn. Franske Sacrebleu har produceret filmen, som er instrueret af Rémi Chayé, mens en stor del af animationen er lavet af det danske produktionsselskab Nørlum i Viborg, som tidligere i år blev Oscar-nomineret for deres arbejde på den irske "Sangen fra havet".

Læs om Nørlum i interviewet Når fantasi skaber virkelighed.

Black Tape

Michelle og Uri Kranot deltager for femte gange i Annecy, denne gang med "Black Tape" i kortfilmkonkurrencen. Filmen udforsker temaet dominans, hvor offer og angriber i en tango udfylder billedet og rummet imellem penselstrøg. Som i ægteparrets tidligere film eksperimenteres der med materialer og underfundig symbolik. Uri Kranot har produceret i samarbejde med The Animation Workshop i Viborg.

Rita og Krokodille – Fisketuren

Siri Melchior, der også er genganger på festivalen, er i år inviteret til konkurrencen for tv-film med "Rita og Krokodille – Fisketuren". Filmen er en ud af seks små poetiske film om den viljestærke og nysgerrige Rita, der har en temmelig tålmodig krokodille boende i sit badekar, og om de eventyr, de sammen begiver sig ud i. Marie Bro har produceret for Dansk Tegnefilm.

Parrot Away og The Great Harlot and the Beast

Fra Danmarks internationalt berømmede animationsskole The Animation Workshop er der udvalgt to afgangsfilm fra 2015 til programmet. "Parrot Away", instrueret af Mads Weidner og udført i 3D-animation maskeret som klassisk tegnefilm, er en komisk fortælling om en papegøje, der længes efter at opleve vilde eventyr på skulderen af en rigtig pirat. "The Great Harlot and the Beast" af instruktør Karsten Hoop er en anderledes alvorsfuld film om showbiz og blodtørstige publikummer – her med 3D-animation maskeret som dukketeater. Begge film deltager i konkurrencen for afgangsfilm.

Læs om udvalgte film fra The Animation Workshop årgang 2015 i Pirater, tsunamier og vagabonder i Viborg.

Life with Herman H. Rott

Den estiske instruktør Chintis Lundgren påbegyndte arbejdet på "Life with Herman H. Rott", en bittersød fortælling om det svære samliv mellem en rotte og en kat, på Viborgs Open Workshop. Filmen, der er en kroatisk-dansk-estisk koproduktion (produceret af instruktøren selv sammen med kroatiske Drasko Ivezic og danske Henrik Malmgren), er udtaget til kortfilmkonkurrencen. 

Machine

Uden for konkurrence vises Sunit Parekh-Gaihede film "Machine". I filmen følger vi parret John og Liz i deres kamp for at holde sammen, efter at de har mistet deres barn i en tragisk ulykke. Filmen opnår sin helt unikke stil ved at blande 3D-computeranimation med ekstremt detaljerede miniature-baggrunde og et realistisk kameraarbejde. "Machine" er produceret af Søren Fleng for Hydralab.

Annecy International Film Festival 15.-20. juni

Tags: animation