Pebbles at Your Door til Berlin

FESTIVAL. Vibeke Brylds dokumentar "Pebbles at Your Door" om en nordkoreansk kvindes dramatiske livshistorie, er udtaget til kortfilmkonkurrencen på Berlin-festivalen.

Vibeke Brylds 18 minutter lange dokumentar "Pebbles at Your Door" er blandt de udvalgte film i Berlin International Film Festivals kortfilmprogram, som festivalen netop har offentliggjort.

I filmen fortæller en ældre nordkoreansk kvinde om sin bratte opvågnen fra illusionen om det nordkoreanske paradis. Harmonia levede et lykkeligt liv i Nordkorea blandt eliten. Men hendes virkelighed krakelerer gradvist. Den slår revner i mødet med folkets armod på landet og flyveblade fra Sydkorea. Hun ender med at skulle vælge mellem at fortsætte et liv i et forløjet paradis eller kaste sig ud på en usikker vej mod en ukendt verden udenfor. "Pebbles at Your Door" beskriver de momenter, hvor verden forandres uigenkaldeligt for Harmonia. Der, hvor forestillinger brister og nye, farligere og mere komplicerede erkendelser lurer. Hvordan heler man et menneskeliv, der i sit udspring er itu?

Filmens visuelle univers er bygget op af papfigurer og billeder fra nordkoreanske propagandaudgivelser.

Vibeke Bryld har tidligere stået bag dokumentaren "Godnathistorier fra ondskabens akse," der også foregik delvist i Nordkorea.

"Pebbles at Your Door" er produceret af Heidi Elise Christensen for Final Cut for Real. Filmen er støttet af Filmværkstedet.

Berlinale har i forvejen udmeldt, at Ask Hasselbalchs "Antboy" og Jannik Hastrup og Flemming Quist Møllers "Cykelmyggen og Minibillen" er udtaget til festivalens program for børnefilm, Generation Kplus, Christian Braad Thomsens dokumentarfilm "Fassbinder – at elske uden at kræve" er udtaget Panorama-sektionen, og Joachim Fjelstrup, der får sin spillefilmdebut i Ole Christian Madsens "Steppeulven", er udtaget som Shooting Star på festivalen.

Berlin International Film Festival (5.-15. februar)