Phie Ambos filmiske naturværk i musisk ramme

CPH:DOX. Det filmiske korværk af Phie Ambo "Songs from the Soil" bliver live-fremført mandag den 3. november ledsaget af vokalensemblet Theater of Voices med musik af Arvo Pärt.

Dokumentarfilminstruktøren Phie Ambo fik under optagelserne til filmen "Så meget godt i vente", der handler om Niels Stokholm og hans biodynamiske landbrug Thorshøjgaard, inspiration til at skabe et eksperimentelt værk, der skildrer naturens transformationsprocesser hen over et år og kun ved hjælp af billeder og musik. Værket hedder "Songs from the Soil".

Et stort biografpublikum var i biograferne og se "Så meget godt i vente", og nu bliver der så lejlighed til at se "Songs from the Soil" ved en stor opførsel i forbindelse med CPH:DOX mandag den 3. november.

Det Grammy-vindende vokalensemble Theatre of Voices, som synger Jóhan Jóhannssons udtryksfulde korværk på "Så meget godt i vente", lægger stemmer til "Songs from the Soil" med live-opførelse af et musikstykke, der denne gang er af Arvo Pärt.

"Jeg havde lyst til at se, hvor langt jeg kan komme med en fortælling, der udelukkende arbejder associativt med billede og lyd," fortæller Phie Ambo. "En fortælling, der udfordrer vores oplevelse af smukt og grimt og måske kan få os et andet sted hen bevidsthedsmæssigt ved at bruge tid på det, der normalt ikke får vores opmærksomhed – farvesammensætningen på et gult og sort sneglehus, den orange spejling i søen op mod den irgrønne andemad, en rød regnorm, der strækker sig ud af den sorte jord. Jeg har lyst til at bryde ud af min egen forestilling om 'rigtig' dramaturgi for at nå frem til en mere sanselig og måske også mere sand beskrivelse af natur, der forandrer sig over tid."

Filmen, der er produceret af Malene Flindt Pedersen for Viola Film, Phie Ambos eget selskab, udkommer også på dvd – med korværket. "Songs from the Soil" er støttet af Det Danske Filminstitut.