Phie Ambos "Hjemmefronten" på TV2

"Hjemmefronten - Fjenden bag hækken", en dokumentarfilm af Phie Ambo, får TV 2-premiere mandag den 23. august kl. 20.00.

Det handler om krig mellem naboer. Omkring 1 million voksne danskere har udkæmpet nabokrige med større eller mindre tab. Og antallet af stridigheder er vokset stødt siden 1950’erne.

Instruktøren Phie Ambo, der tidligere har opnået stor international opmærksomhed med film som "Family", "Gambler" og "Mechanical Love", følger i "Hjemmefronten - Fjenden bag hækken" Hegnssynet, der bliver tilkaldt, når naboer er i strid.

Det fyger med skældsord, og det som kunne have været et godt naboskab mellem Ole og Flemming, har i 40 år været en hård krig om ligusterhækkens størrelse og tykkelse. Vi oplever nabostridigheder på nærmeste hold, når vi følger hegnssynsmanden Mogens Peuliche på arbejde i de nordsjællandske villakvarterer. Her kræver det en stor grad af diplomati fra Mogens side, når han skal genskabe freden mellem stridende naboer.

"Hjemmefronten - Fjenden bag hækken" er produceret af Sigrid Dyekjær for Danish Documentary Production med produktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Se billedserien nedenfor.

Hjemmefronten - Fjenden bag hækken
TV 2
Mandag den 23. august kl. 20.00