Pilotprojekt skal styrke samarbejde mellem filmbranchen og unge

CONNECT. I denne uge løb den første udgave af Dreamers' Academy af stablen. Her arbejdede unge sammen med aktører fra filmbranchen om udviklingen af kommende produktioner. Formålet er at skabe et rum, hvor unge og branchefolk sammen kan udforske metoder til at skabe nye fortællinger.

Fra den 12. til 14. november inviterede Det Danske Filminstitut og Arken Museum for Moderne Kunst i et nyt partnerskab 30 unge og en gruppe brancheaktører indenfor til workshoppen Dreamers’ Academy. 

Initiativet har til formål at skabe nye relationer mellem branchen og unge og etablere en platform, hvor unge og branchefolk sammen kan udforske metoder, der kan være med til at skabe relevante fortællinger til unge og inspirere til nye fortælleformer og historier. 

Over tre eftermiddage arbejdede de unge sammen med filmfolk om aktuelle temaer i fire kommende dokumentar-, serie- og webproduktioner målrettet unge. 

De fire deltagende projekter er dokumentaren ’Blod, sved og tårer’ (Made in Copenhagen), webprojektet ’Internet vs. Humanity’ (House of Real), drama-webserien ’Puls’ (Toolbox Film) og hybrid-webserien ’To buler’ (Tambo Film), der alle er støttet af Filminstituttet. 

Med afsæt i samtidskunsten blev der skabt møder og rum for co-creation, hvor de unges drømme, perspektiver og erfaringer kom på banen, og på den baggrund udviklede de unge og branchedeltagerne i fællesskab nye idéer og koncepter.

Den første udgave af Dreamers' Academy foregik på både Filminstituttet i København og på Arken i Ishøj. Workshoppen er en del af Det Danske Filminstituts initiativ Connect, der siden 2016 har organiseret brancheseminarer med fokus på de unge generationer.

Dreamers’ Academy er tænkt som et tilbagevendende initiativ, hvor fremtidige workshops åbnes op for flere unge og brancheaktører. 

Om Connect

Det Danske Filminstituts initiativ Connect har fokus på unge, både som generation, som publikum og som indholdsskabere.

Connect er et laboratorium og forum for inspiration og viden på tværs af genrer, formater, platforme og fagligheder. Connect dykker ned i tendenser i såvel brede som smalle ungdomskulturer og udforsker forskellige tilgange til indhold, fortælleformer og produktionsmåder til unge. Hensigten med Connect er at dele viden og styrke samarbejder på tværs af brancher og fagligheder og at bidrage til en samtale om unge, fremtidens fortællinger, publikum og indholdsskabere.

Ud over Dreamers' Academy rummer Connect brancherettede seminarer, aktiviteter og partnerskaber med fokus på de unge generationer.