Pilou skyder mod stjernerne

Pilou Asbæk er udvalgt til at være en af de ti europæiske Shooting Stars på filmfestivalen i Berlin i 2011.

Navnet Pilou Asbæk begynder efterhånden at vække genklang. De seneste år har den 28-årige skuespiller langsomt bidt sig fast i danskernes bevidsthed gennem flere roller i tv-serier, på film og måske især den store rolle i Niels Arden Oplevs populære spillefilm "To verdener", hvor han spillede den unge mand, som Jehovas Vidner-pigen Sara forelsker sig i.

I dette efterår er den unge skuespiller braget igennem og blevet et særdeles velkendt ansigt, efter at DR TV projicerede ham ind i stuerne i den fremtrædende rolle som ambitiøs og til tider skruppelløs spindoktor i tv-serien "Borgen".

I den internationale filmverden er Pilou Asbæk blevet set i hovedroller i Michael Noer og Tobias Lindholms "R" og i Pernille Fischer Christensens "En familie". Begge er film, som har markeret sig stærkt på filmfestivaler. Den sidste deltog allerede i hovedkonkurrencen på Berlin Filmfestivalen i februar i år, selv om den først får dansk premiere i februar 2011.

Asbæk får nu endnu et løft på vejen til internationalt gennembrud, efter at European Film Promotion i går aftes udpegede ham som en af 2011's ti Shooting Stars under den kommende Berlin Filmfestival.

De 31 lande, der er medlemmer af European Film Promotion, har hver mulighed for at indstille én skuespiller. I Danmark udvælger Det Danske Filminstitut på baggrund af forslag fra branchen en dansk kandidat. En international jury udvælger til sidst ti Shooting Stars blandt de 31 indstillede kandidater.

Juryen, der har udpeget Pilou Asbæk, beskriver den unge Shooting Star således: "Vibrant, emotionally complex and intense, Pilou projects a masculine physicality tempered by a romantic sensitivity which are seen at their best in the tough prison movie 'R'."

Tanken bag Shooting Stars er at promovere nye skuespillere med international gennemslagskraft. Under Berlin Filmfestivalens første weekend kan Pilou Asbæk foruden pressemøder, fotosessions, middage, gallafester og after parties se frem til at skulle gå op ad den røde løber og mødes med castere, producere og en lang række filmfolk – alt det der skal skabe opmærksomhed om en ung kommende stjernes internationale karriere.

Shooting Stars finder i 2011 sted fra 12. til 14. februar, den første weekend under Berlin Filmfestivalen.

Festivalen har endnu ikke meldt ud om indholdet i konkurrenceserierne.

Pressemateriale og mere om arrangementet: www.shooting-stars.eu