Pine Ridge og Vi är Bäst! til Venedig

FESTIVAL. Anna Eborns dokumentarfilm "Pine Ridge" og Lukas Moodyssons svensk/danske koproduktion "Vi är bäst!" får verdenspremiere på filmfestivalen i Venedig, der løber af stablen den 28. august.

På årets filmfestival i Venedig, der er nummer 70 i rækken, vises Anna Eborns "Pine Ridge" uden for konkurrence, mens Lukas Moodyssons "Vi är bäst!" konkurrerer i Orizzonti sektionen for film, der afspejler "the new trends in world cinema".

Pine Ridge

"Pine Ridge" følger livet for en række personer i Pine Ridge-reservatet i South Dakota. 19-årige Bert Lee sidder i skyggen af et træ i Yo Park. Cassandra Warrior mader hendes datter Diamond Rose. Daniel Runs Close sveder i solen ved Wounded Knee Memorial. Kassel Sky Little tager sine støvler på ved Waters Rodeo. Vanessa Piper er alene i midten af Badlands. Lance Red Cloud hænger ud bag tankstationen om natten. Det er sommer og de bor alle sammen i Pine Ridge.

"Pine Ridge" er den svensk fødte instruktør Anna Eborns første dokumentarfilm af spillefilmslængde. Hun har tidligere via Filmværkstedet instrueret den korte dokumentar "Baba" (2010), som blev vist på Gothenburg International Film Festival og Nordisk Panorama i 2011.

"Pine Ridge" er produceret af Katja Adomeit ("The Weight Of Elephants") for det nystartede Adomeit Film med støtte fra New Danish Screen.

Vi är bäst! (We are the Best)

vi-ar-best
"Vi är bäst!". Foto: Memfis Film/Per-Anders Jörgensen

Med "Vi är bäst!" er den svenske instruktør Lukas Moodysson tilbage i feel-good stemningen, der kendetegnede hans tidlige film. Filmen foregår i Stockholm i 1982 og handler om de tre 13-årige piger, Bobo, Klara og Hedvig, som hærger i gaderne. De er modige, hårde, stærke – og svage, forvirrede og mærkelige. De er nødt til at klare sig selv i en alt for tidlig alder. De varmer fiskefingre i toastristeren, mens mor er på pubben. Og de starter et punkband uden instrumenter, selvom alle siger, at punken er død!

"Vi är bäst!" er produceret af Lars Jönsson for Memfis Film i koproduktion med Zentropa med minor koproduktions støtte fra Det Danske Filminstitut. Filmen har forventet dansk premiere til efteråret.

Filmfestivalen i Venedig foregår fra den 28. august til 7. september. Læs mere på www.labiennale.org/en/cinema

Læs mere om "Pine Ridge" på filmens hjemmeside www.pineridgefilm.com og på facebook www.facebook.com/pineridgefilm
Læs mere om "Vi är bäst!" (på engelsk)