Play vinder Nordisk Råds Filmpris 2012

PRIS. Instruktør Ruben Östlund får overrakt prisen for årets bedste nordiske film, den svensk-danske koproduktion "Play".

"Play" fra Sverige er den niende film, der hædres med den fornemme pris.

Filmprisens jury, der er sammensat af filmeksperter fra de fem nordiske lande, begrunder valget af dette års vinderfilm således:

Nordisk Råds Filmpris

Nordisk Råds Filmpris uddeles årligt til en film af høj kunstnerisk kvalitet og med stærk forankring i den nordiske kultur. Filmen skal udmærke sig i kraft af sin kunstneriske originalitet samt kombinere og forædle filmkunstens mange elementer i ét overbevisende og integreret værk.

Nordisk Råds Filmpris blev første gang uddelt i 2002 i forbindelse med rådets 50-års jubilæum. Siden 2005 har Nordisk Råds Filmpris været en årligt tilbagevendende begivenhed.

Læs mere om Nordisk Råds Filmpris.

"Instruktør Ruben Östlund understreger endnu engang sin plads blandt de mest originale filmskabere i de nordiske lande. Gennem sit gennemgående kunstneriske projekt – at dissekere og analysere menneskets opførsel – giver Östlund tankevækkende indsigt i sociale roller og rollespil.

Den stilrene billedside, den ubønhørlige fremdrift i historien og de utrolige præstationer af ikke-professionelle skuespillere gør 'Play' til et smerteligt drama, der presser os til at reflektere over vigtige temaer i moderne vestlige samfund."

"Play" havde verdenspremiere på Directors Fortnight i Cannes i 2011 og svensk premiere i november 2011.  Efterfølgende har filmen haft biografpremiere i bl.a. Danmark, Norge og Finland.

"Play" er produceret af Erik Hemmendorff for Plattform Produktion. Dansk koproducent er Philippe Bober for Coproduction Office. Filmen er støttet af Det Danske Filminstitut.

Prisen på 350.000 danske kroner overrækkes i forbindelse med Nordisk Råds Session i Helsinki den 31. oktober.

Læs artiklerne:

Svensk-danske Play i Cannes

Følelserne driver værket