The Pony Tales begejstrede med musik og film

DOX 2010. Den musikalske duo The Pony Tales havde lørdag aften premiere på deres musikalske filmalbum "Black Summer". De dystre toner og melankolske billeder fik publikum til at juble.

Teater Grob på Nørrebrogade havde hejst CPH:DOX-flagene på facaden og overdækket det almindelige repertoire-program med festivalplakater. En sværm af mennesker i alle aldre havde bidt kulden i sig og fundet frem til teatret i novembermørket. Her skulle den debuterende duo, The Pony Tales, for første gang fremføre deres debut-filmalbum "Black Summer". En blanding af et dystert, Sergio Leone-inspiret lydtapet og levende billeder, der udspiller sig i den barske, melankolske natur på Færøerne.

Koncertfilm

The Pony Tales består af trommeslageren Kristoffer Sonne, der til dagligt spiller sammen med Brett Anderson, og instruktørdebutanten Nadia Marquard Otzen. De bor til dagligt i London, hvor de spiller musik og laver film. Kristoffer Sonne har komponeret lydsiden af "Black Summer", der fungerer som en så vigtig del af filmen, at The Pony Tales ønsker, at musikken skal fremføres live, hver gang filmen vises.

Nadia Marquard Otzen har instrueret og skrevet manuskriptet til filmen. "Black Summer" består af ni kapitler, som til sammen fortæller historien om en gruppe rastløse teenagere på Færøerne, som på deres tunede scootere drives længere og længere ind i det barske landskab og væk fra virkelighedens verden.

Fakta

Filmværkstedet/DFI

Filmværkstedet i København støtter unge filmtalenter ved at give adgang til professionelt produktionsudstyr og op til kr. 20.000. Projektet kan være en kort-, novelle-, dokumentar- eller spillefilm. Eller det kan være et filmisk projekt i en blanding af genre og platforme.

Læs mere om Filmværskstedet

Tilbage til London

Efter at en spændt Nadia Marquard Otzen havde præsenteret filmen, satte Kristoffer Sonne og hans London-baserede orkester sig til rette foran lærredet for at fremføre filmens musikalske del. Med trommestikkerne talte han filmalbummet i gang, og mens trommer, guitarer og synthesizer fik væggene til at give genlyd. blev 175 mennesker på Nørrebro sendt til Færøerne i 40 minutter,

The Pony Tales rejste søndag tilbage til London, hvor de nu skal i gang med at promovere filmalbummet, som de håber, vil give anledning til en turne rundt i England.

"Black Summer" er lavet med støtte fra Filmværkstedet/DFI og blev vist på CPH:DOX under festivalens sideprogram AUDIO:VISUALS.

FILMupdate har lavet en lille stemningsreportage fra arrangementet.

Stemningsbilleder