Portræt af Dúné på Filmstriben

PÅ FILMSTRIBEN. Det kan være ret pinligt, at din rektor vil give dig og dine venner en stor buket blomster til gymnasiesamlingen – bare fordi I har vundet P3 prisen. "Stages" er et portræt af en gruppe unge, der i fællesskab har realiseret drømmen om det vilde rock 'n' roll-liv, og nu kan hele dokumentaren ses over nettet.

Det er ikke meget ungdomssløvsind over Dúné. Det syv mand stærke indielectrock band (som de kalder genren) fra Skive er dårligt færdige med skolen, men har fuld fart på Asien-turnéer, festivaler i Tyskland og poolparties i Californien.

Men "Stages" er ikke bare den sædvanlige turné-dokumentarfilm. Instruktøren Uffe Truust fulgte Dúné i over to år – fra de var 18, til de var 20. Det kom der 700 timers optagelser ud af. Kogt ned blev det til en comming-of-age-historie, hvor der både er plads til sex, drugs and rock 'n' roll, men også til at få studenterhuen, flytte hjemmefra og slå op med den første kæreste.

For instruktøren repræsenterer Dúné indbegrebet af troen på drømmen. "De er et eksempel på den der arketypiske drøm om, at man kan opnå det, man visualiserer indeni. De har ikke lukket af endnu. De er ikke blevet nøgterne og Jantelovsagtige overfor sig selv, og det er interessant for mig," fortæller han til FILMupdate.

Læs hele interviewet med instruktøren.

Se "Stages" på Filmstriben.

Fakta

Med Filmstriben kan du se filmene derhjemme via dit bibliotek.

Du kan se over 700 dokumentar-, kort- og animations-film. Der tilføjes løbende nye danske og indkøbte titler som Det Danske Filminstitut har distributionsrettigheder til.

Filmene kan ses, hvis du bor i én af de 79 kommuner, der er tilmeldt Filmstriben. Du skal blot angive din adgangskode og password til dit lokale bibliotek.

Filmen streames i dvd-kvalitet.

Filmstriben har ikke internationale visningsrettigheder og kan derfor kun benyttes i Danmark. Bemærk at Filmstriben kun fungerer i Windows med Internet Explorer. I 2011 bliver der også adgang via Mac.

Visse film er kun clearet til visning på biblioteker. Det vil være særligt angivet.

Filmstriben drives af DBC i samarbejde med Det Danske Filminstitut.