Præsentationer fra DOK2018

VIDEO. Hvis du ikke nåede forbi Cinemateket, da Filminstituttet den 8. oktober afholdt branchedagen DOK2018, har du nu mulighed for at opleve en del af det. Udvalgte oplæg blev streamet og kan ses her.

Hvert år inviterer Filminstituttet branchen til en dag, hvor man dykker ned i aktuelle tendenser i dansk dokumentarfilm. DOK2018 foregik den 8. oktober i Cinemateket, og tre af dagens oplæg blev streamet på Filminstituttets Facebookside og kan ses eller genses nedenfor. Se også det fulde program for dagen her.

Velkomst

Filminstituttets direktør Claus Ladegaard byder velkommen og giver sit bud på de største udfordringer nu og i de kommende år for dansk dokumentarfilm. 

Kvinder fortæller mænds historier

Afdelingschef i Filminstituttets dokumentarafdeling Ane Mandrup holder oplæg om kønsfordelingen i danske dokumentarfilm – og producent Malene Flindt Pedersen taler om, hvordan branchen kan være med til at ændre statistikken. 

Idéudvikling – evaluering af sidste års støtteinitiativ

I 2017 satte Filminstituttets dokumentarafdeling fokus på tidlig idéudvikling med et nyt støtteinitiativ. Afdelingschef Ane Mandrup evaluerer initiativet.

Roos Prisen

Dagen sluttede med uddeling af Roos Prisen, der i år gik til instruktørerne Mira Jargil og Christian Sønderby Jepsen for deres bidrag til dansk dokumentarfilm.

Tags: DOK2018