Pråsprisen til Kaspar Munk

Kortfilmveteran og spillefilmdebutant Kaspar Munk modtager Danske Børne- og Ungdomsfilmklubbers årlige hæderspris.

"Når man forlader biografens stille mørke, fortsætter stilheden," sagde filmklubbernes formand Tina Just Hahn, da hun fredag overrakte årets Pråspris til instruktør Kaspar Munk. Prisen gives til en person, der har gjort et særligt beundringsværdigt arbejde med produktion eller formidling af billedmedier for børn og unge.

Prisen gives til Kaspar Munk for hans samlede produktion af kortfilm og en enkelt spillefilm, "Hold om mig", der får biografpremiere til september.

Pråsen

Pråsprisen blev indstiftet i 1983 og er gennem årene blevet uddelt til såvel erfarne filmfolk som unge talenter. Sidste års modtager af Pråsen var filminstruktør Nils Malmros, der fik prisen for sine børne- og ungdomsskildringer i et helt livsværk. Blandt de øvrige prismodtagere er Jannik Hastrup, Søren Kragh-Jacobsen, Aage Rais Nordentoft, Jakob Stegelmann, Flemming Quist Møller, Natasha Arthy, Mogens Vemmer, Wikke & Rasmussen og Peter Flinth.

Dyb eftertænksomhed

"Ingen sprudlende snak og skramlen, nej dyb eftertænksomhed og en sagte hvisken," fortsatte formanden med særlig henvisning til Munks kommende spillefilm.

"Hold om mig" er en historie om skolegårdens magtspil fortalt gennem fire børn og deres søgen efter identitet. Filmen fortsætter den særlige tematik og stil, som Kaspar Munk har dyrket til perfektion i sine kortfilm "Kyss", "En lille død" og "Forsvunden".

I konkurrence på CPH PIX

"Hold om mig" har premiere i biograferne 2. september, men kan ses allerede nu under CPH PIX, hvor den konkurrerer med tolv andre spillefilmdebuter i programmet New Talent Grand Pix.

Se mere:
CPH PIX: "Hold om mig" og bestil billetter
"Forsvunden" kan ses på dvd'en Super16: Best of, udgivet af filmmagasinet Ekko