Premiere: Æblet & Ormen

Fredag d. 30. oktober er der premiere på Anders Morgenthalers animations-road-movie "Æblet & Ormen".

I "Æblet & Ormen" møder vi Torben, der er et struttende blankskinnende æble med en drøm: at få succes som udstillingsæble i frugtafdelingens strålende rampelys. Livsdrømmen knuses, da en orm en solskinsmorgen stikker sit hoved ud gennem Torbens blanke skind. Torben rystes ned fra træet af de panikslagne andre æbler. Nede på jorden møder han æblevennen Newton, og han må nu i følgeskab med Newton udføre en halsbrækkende plan for at slippe af med ormen, som for resten hedder Silvia og er meget flink.

Det gode ved at lave ting til børn er man får lov til at være moralsk og sige det man mener. Jeg behøver ikke skrue ned for budskabet eller prøve at skjule det

Sund fornuft

"Det gode ved at lave ting til børn er, at man får lov til at være moralsk og sige det, man mener. Jeg behøver ikke skrue ned for budskabet eller prøve at skjule det," udtaler Anders Morgenthaler til tidskriftet FILM.

Hele interviewet findes på engelsk: "Cheeky on the Outside Moral at the Core"

Filmens morale strækker sig ud over biografen lærred. I forbindelse med lanceringen af "Æblet & Ormen" præsenterer Anders Morgenthaler og Coop et nyt frugtunivers, der skal fremme sundere kostvaner hos børn. I Coop's butikker kan man en finde række nye figurer fra filmens univers under navnet "Frugtfjolserne". Det er: Tryllestænger (snackagurker), Karaterødder (snack gulerødder), Rekorddruerne, Komiktomater, Det Tørre Tæskehold (tørret frugt), Æbleartisterne og Prutorkesteret (slikærter).

"Æblet & Ormen" er produceret af Sarita Christensen, Petter Lindblad og Mimmi Spång for Copenhagen Bombay med støtte fra Det Danske Filminstitut.