Premiere: Blod i mobilen

Onsdag den 1. september er der verdenspremiere på Frank Piasecki Poulsens dokumentarfilm om mobiltelefonens blodige konsekvenser i Congo.

Frank Piasecki Poulsens kontroversielle dokumentarfilm "Blod i mobilen" viser, hvordan vores mobiltelefoner er brændstoffet i borgerkrigen i Congo. Onsdag den 1. september er der verdenspremiere på DOX:BIO.

Produktionen af mobiltelefoner har en blodig bagside. Mange af de mineraler, som er nødvendige for at kunne producere dem, stammer fra illegal mineindustri i Den Demokratiske Republik Congo, som forskellige væbnede grupper kæmper om. Instruktør Frank Piasecki Poulsen ("Forførerens fald" og "Guerilla Girl") har med livet som indsats fulgt sporene af sin mobiltelefon til en mine i det centralafrikanske land, hvor børn arbejder i dagevis i smalle gange under jorden.

Filmen er delvist finansieret vha. donationer fra publikum. Læs mere om projektet i interviewet: Publikum donerer penge til dansk dokumentar. Ud over den brugergenererede finansiering har produktionen også modtaget støtte fra bl.a. Det Danske Filminstitut, MEDIA og DANIDA.

Filmen vises i 31 biografer landet over som en del af DOX:BIO. Samtlige visninger af "Blod i mobilen".

"Blod i mobilen" får tv-premiere til november på Dokumania på DR2.

Trailer