Premiere: Fri os fra det onde

Billede til artiklen Premiere: Fri os fra det onde
Fredag den 3. april får Ole Bornedals drama "Fri os fra det onde" biografpremiere - en film om det gode og det onde i os alle. Den skubber til forestillingen om, at ondskab kun findes på Balkan, i Irak og på alverdens andre slagmarker. I "Fri os fra det onde" kommer 'krigen' til Danmark.

I filmen vender det lykkelige ægtepar Johannes og Pernille og deres to børn tilbage til Johannes' fødeby i den jyske provins. Johannes' fordrukne bror Lars er langturschauffør og har boet i byen hele sit liv. En morgen kører han ved et uheld den lokale kvinde Anna ned på hovedvejen. Det lykkes ham at skyde skylden på Alain - en tidligere elitesoldat og torturfange fra Balkan, der arbejder for broren Johannes. Under den årlige byfest, hvor byen svømmer i alkohol, rejser der sig en bølge af had og hævn mod Alain og senere også Johannes, der indædt forsvarer Alain.

Ikke kun på det store lærred er der drama. I forbindelse med premieren har Nordisk Film Biografer kun fundet plads til "Fri os fra det onde" i Aalborg, hvilket har ført til beskyldninger om, at Nordisk beskytter egne film.

Ole Bornedal er gået nye veje for at besætte rollerne i filmen. Stand-up-komikeren Lasse Rimmer og sangerinden Lene Nystrøm Rasted har begge deres filmdebut som filmens hovedrolleindehavere. De får selskab af Jens Andersen, Pernille Valentin og Mogens Pedersen.

"Fri os fra det onde" er skrevet og instrueret af Ole Bornedal og produceret af Michael Obel for Thura Film. Det Danske Filminstitut har støttet ved filmkonsulent Molly Malene Stensgaard.

[Foto: Per Anders Jörgensen]

Leveret af Filmtrailer.com