Premiere: Il Divo

Paolo Sorrentinos "Il Divo" er et af de seneste års mest opsigtsvækkende værker – hvilket Juryens Specialpris i Cannes, 16 nationale prisnomineringer i Italien og fem ved European Film Awards vidner om.

I centrum for filmen står premierminister Giulio Andreotti, der var kongen af italiensk politik gennem årtier og på mirakuløs vis overlevede adskillige regeringsrokader og korruptionsanklager, mens hans politiske modstandere døde som fluer omkring ham.

I Sorrentinos hænder bliver Andreotti, der spilles fænomenalt af Toni Servillo, en tragisk skikkelse med tør humor, dundrende migræne, mafiaforbindelser, blændende politisk tæft og en totalt manglende evne til at se nederlag som en mulighed.

"Il Divo" har et højst usædvanligt formsprog – kameraarbejdet er frapperende og benytter sig af alle tænkelige og utænkelige vinkler, mens punk-musik og klassiske toner lægger en ofte ironisk klangbund til korridor-hvisken og likviderings-crescendoer.

Filmen, der får premiere i Grand i København, Café Biografen i Odense og Øst for Paradis i Århus, er importeret af Sunrise Film og har modtaget importstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Filminstituttet giver støtte til import og lancering af kunstnerisk værdifulde film, som trods åbenlyse og anerkendte kunstneriske kvaliteter, sandsynligvis ikke ville blive vist i danske biografer under normale markedsmæssige vilkår. Der gives importstøtte til ca. 20 film om året.